Tulcea: Omorât în bătaie, un tânăr a ajuns hrană pentru animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadavrul lui Adrian Casian (19 de ani) din comuna tulceană Carcaliu a fost găsit în spatele bisericii. Băiatul fusese ucis în bătaie, iar cadavrul abandonat pe o străduţă din comună. A fost găsit cu faţa mâncată de animale.

Apelul a venit în prima zi de Crăciun. Serviciul de Ambulanţă Tulcea s-a deplasat la faţa locului, dar nu a mai putut face nimic pentru salvarea vieţii tânărului. Imaginile pe care le-au văzut localnicii în acea dimineaţă sunt şocante: băiatul avea multiple traumatisme, semn că fusese omorât în bătaie, iar cadavrul aruncat în spatele bisericii ajunsese hrană pentru animale. Faţa tânărului era muşcată de câini.
„Plâng şi acum!“
Ieri la ora prânzului, străbunicul băiatului, Fanase Casian (71 de ani) a fost să vadă cadavrul. Bătrânul spune că plânge de ore întregi, iar imaginea i-a rămas întipărită în memorie:
„Nu ştiu ce animale au fost acolo. Câini, pisici, sau alte lighione din pădure. L-au găsit pe o stradă înfundată din sat., din spatele bisericii. Era bătut şi nu mai avea deloc piele pe faţă. Întreaga faţă i-a fost smulsă. Eu tremur şi plâng de azi dimineaţă, de când am văzut cadavrul“, povesteşte Fanase Casian.
Bărbatul susţine că tânărul era copil cuminte, educat, muncea la Galaţi împreună cu sora lui mai mare. Nu se ştie dacă avea sau nu duşmani, dar cineva i-a purtat pică rău de tot. Localnicii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi, şi asta pentru că Iulian este al doilea tânăr ucis în Carcaliu în acest an.
Blestemul satului Carcaliu
 Acum jumătate de an a mai fost omorât un băiat de 26 de ani. Copil tânăr, serios, liniştit. „Fratele lui, săracul, şi acum este speriat de fiecare dată când întoarce privirea. Stă încuiat în casă, tresare la fiecare zgomot. Şi de ce să minţim, toţi suntem speriaţi după ce s-a întâmplat. Parcă e blestemat satul ăsta!“, mai spune Fanase Casian.
Venea mai rar prin comună
Nu se ştie la momentul de faţă cum s-a ajuns într-o astfel de situaţie. Băiatul de numai 19 ani era cunoscut ca fiind un tânăr liniştit, muncitor, sportiv, încercat de greutăţile vieţii.
„Locuia în comună împreună cu tatăl său. Mama lui murise în urmă cu câţiva ani. Băiatul muncea prin Galaţi, venea mai rar pe acasă. Doar de sărbători şi în weekend“, spun vecinii. 
Era sportiv
Primarul îşi aminteşte că băiatul fusese sportiv, la canoe, la Bucureşti, dar renunţase din cauza unui defect pe care îl avea la un ochi: „Era un băiat sportiv, atletic. Eu ştiu că făcea canoe la un moment dat, dar nu a reuşit să facă nimic profesionist pentru că nu trecea de proba medicală. Avea un defect la ochi. Eu ştiu că era un băiat liniştit, cuminte. Dar acum, după ce s-a întâmplat nenorocirea, am mai vorbit cu oameni din localitate şi spuneau că tânărul cam ajungea în scandaluri şi bătăi“, spune Mişa Panait, primarul din Carcaliu.
Parchetul caută vinovații

Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea. Purtătorul de cuvânt, Laura Subțirelu, spune că încă se mai fac cercetări pentru depistarea celor care se fac vinovați de această moarte violentă.
„Băiatul a fost omorât în noaptea de vineri spre sâmbătă. Facem demersuri pentru identificarea autorului. Avem acum un suspect, dar nu putem da mai multe detelii despre el“, spune Laura Subțirelu.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite