Tulcea: Obligații privind înregistrarea pentru plata TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală a Finanţelor Publice informează contribuabilii în ceea ce priveşte obligaţia anumitor categorii de persoane impozabile de a solicita organelor fiscale competente înregistrarea în scopuri de TVA.

Persoanele impozabile cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA, datorită înscrierii în lista contribuabililor declaraţi inactivi trebuie să solicite organului fiscal competent înregistrarea în scopuri de TVA, dacă au fost scoase din evidenţa contribuabililor declaraţi inactivi prin Ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în termen de 15 zile de la data afişării ordinului pe pagina de internet a ANAF sau la sediul instituţiei.
Înregistrarea în scopuri de TVA se va considera valabilă începând cu data reactivării.

De asemenea, persoanele impozabile cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA, din cauza inactivităţii temporare, trebuie să solicite organului fiscal competent înregistrarea în scopuri de TVA, dacă încetează starea de inactivitate temporară.

Solicitarea se transmite organului fiscal competent, în termen de cel mult 10 zile de la efectuarea înregistrării în registrul comerţului a menţiunii privind reluarea activităţii, însoţită de certificatul din care rezultă înregistrarea în registrul comerţului a acestei menţiuni.

În situaţia în care persoanele impozabile aflate în situaţiile prevăzute mai sus nu solicită organelor fiscale competente înregistrarea în scopuri de TVA în termenul stabilit, organele fiscale competente vor înregistra din oficiu în scopuri de TVA aceste persoane.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite