Tulcea: O firmă de pompe funebre are interdicţie în cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asan Comp nu mai are dreptul de a efectua lucrări în cimitirul din Tulcea după o serie de abateri. Primăria zice că reprezentanţii firmei au încălcat prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului public de administrare a cimitirului.

Consiliul Local Tulcea a aprobat în şedinţa din decembrie interdicţia celor de la Asan în cimitire. Reprezentanţii firmei nu mai au dreptul de a intra în cele două cimitire pentru a efectua lucrări de orice fel. După cum spun  cei din conducerea Primăriei Municipiului, aceştia nu au vrut să se conformeze regulilor impuse de administratorul acestor spaţii publice.
Au făcut gropile prea mari
După cum se arată în expunerea de motive semnată de directorul Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului Tulcea, Daniel Pohariu, Asan Comp a persistat în greşeală pe tot parcursul anului 2010.
„Astfel, în iulie firma a executat o lucrare fără cerere, neavizată şi fără a achita tariful de executare. În septembrie a avut o lucrare şi a abandonat în cimitir resturi de material de construcţie şi moloz. În octombrie, în afara programului administrative al cimitirului, a efectuat săpături pentru efectuarea unei cripte fără cerere şi fără aprobarea administratorului, producând o avarie la reţeaua de apă potabilă. Nu a anunţat administraţia şi s-a apucat de remediat avaria cu personal necalificat“, se arată în raportul semnat de directorul DIAP, Daniel Pohariu.
Totul a culminat în luna noiembrie 2010, când în urma verificărilor din teren s-a constatat că Asan Comp a depăşit în mod repetat dimensiunile loturilor concesionate şi nu a respectat aliniamentul rândurilor.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite