UPDATE Tulcea: O barcă s-a răsturnat în Delta Dunării! O persoană este dispărută!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accident naval pe Dunăre, chiar la ieşirea de pe canalul 36. O barcă în care se aflau patru pasageri s-a răsturnat. Trei persoane au intrat în şoc hipotermic şi au fost transportate de urgenţă la Spital. O persoană nu este de găsit.

UPDATE 14.40. Dumitru Stelea, bărbatul dispărut în apele Dunării, este din Beştepte, şi s-a mutat în Tulcea acum 15 ani. Este căsătorit şi are un copil de un an și șapte luni, Robert.

UPDATE 11.30:
Eugen Carastoian este cercetat pentru ucidere din culpă. „Are o responsabilitate atunci când conduce o barcă, chiar dacă nu era băut. Azi noapte băiatul a fost audiat la noi, la sediu. Am transmis informaţiile la Parchet pentru a primi număr unic. Acum principala noastră prioritate este de a găsi corpul băiatului dispărut. Suntem în teren împreună cu familia lui, cu ISU“, spune Ştefan Grigore, şeful Poliţiei Transporturi.
Cei doi băieţi care au ajuns la Spital, Laurenţiu Miron şi Cristian Roşu au fost externaţi.



UPDATE 9.25:
„În noaptea de 11-12 noiembrie 2010, Căpitănia Portului Tulcea a fost sesizată că ambarcaţiunea de agrement cu motor 0474 Măcin, cu 3 pasageri la bord în afară de conducător, s-a răsturnat pe Dunăre, în zona Mm.36+300. În urma acestui fapt ambarcaţiunea s-a scufundat şi un pasager a dispărut“, spune Petrică Rade, purtător de cuvânt al Căpităniei Zonale Tulcea.
Accidentul s-a produs cu o oră înainte de a fi anunţat
Din explicaţiile conducătorului, Eugen Carastoian din Tulcea, evenimentul s-a produs în jurul orelor 22.45, ca urmare a faptului că ambarcaţiunea a lovit un obiect, probabil un buştean, ceea ce a dus la pierderea controlului şi scufundarea ambarcaţiunii.
Barca nu este de găsit
S-au efectuat  căutări în zona Mm.36-35, dar fără rezultat. „În Dunăre se întâmplă astfel de lucruri. Dacă era un accident pe mare, barca ar fi fost găsită imediat. La noi, însă, bărcile scufundate sunt greu de găsit. Nici până în clipa de faţă nu a fost găsită ambarcaţiunea“, spune Petrică Rade.
Conducătorului i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţia Transporturi caută în continuare
„Se caută în continuare cel de-al patrulea pasager, S.D. de 33 de ani, dispărut în Dunăre în urma accidentului. Cercetările sunt efectuate de către Poliţia Transporturi Tulcea în colaborare cu reprezentanţii Căpităniei Zonale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea“, a declarat Ştefan Grigore, şeful Poliţiei Transporturi Tulcea.

UPDATE 9.00.
Bărbatul dispărut se numeşte Dumitru Stelea (33 de ani) şi este din municipiul Tulcea. Cei trei care s-au salvat sunt Eugen Carastoian (26 de ani), Miron Laurenţiu (26 de ani). şi Cristian Roşu (32 de ani).

UPDATE 8.30
: Au înotat până la mal şi au mers câţiva kilometri până au găsit un telefon!
Cei patru bărbaţi care se aflau în barca cu motor erau toţi din municipiul Tulcea. Inspectoratul pentru Stuaţii de Urgenţă „Delta“ al judeţului Tulcea a fost solicitat să intervină de urgenţă azi-noapte la Mila marină 36, pentru căutarea unui bărbat dat dispărut în urma unui accident naval produs pe Dunăre.
„Apelul a fost primit la ora 12.00 noaptea. Cei trei bărbaţi , toţi din municipiul Tulcea, se aflau într-o barcă cu motor în zona canalului 36. Nu au putut explica circumstanţele în care s-a produs accidentul. Practic, cei trei au reuşit să înoate până la mal, au mai mers câţiva kilometri până au găsit un telefon, şi de abia atunci au reuşit să solicite ajutorul nostru. Erau în stare de şoc atunci când au fost preluaţi de Ambulanţă, dar acum starea lor este stabilă“, a declarat Daniela Rotaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

Accidentul s-a petrecut azi-noapte, în zona canalului 36, aproape de Tulcea. Din cele patru persoane aflate în barcă (localnici), trei s-au salvat.
„Cele trei persoane au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea. Au căzut în apă şi au intrat în şoc hipotermic. Acum sunt stabile dar, din păcate, o persoană nu este de găsit“, a declarat dr. Dumitru Vâlcu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea.
Pompierii au căutat toată noaptea trupul bărbatului căzut ieri în apă. Cercetările continuă şi astăzi.
Vom reveni cu amănunte!



image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite