Tulcea: „Nu ştim cum a murit fratele nostru!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sava Gândac (44 de ani) a murit în condiţii suspecte la numai 300 de metri de clădirea poliţiei din Măcin. Fraţii lui spun că ar fi fost omorât, dar nici până în ziua de azi nu au primit expertiza medico – legală, pentru  că Poliţia din Tulcea nu s-a achitat da datorii faţă de Medicina Legală

Dosarul morţii lui Sava este în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, dar nu poate continua pentru că nu a venit încă expertiza medico – legală. Este inadmisibil, spun rudele decedatului, dar şi avocatul lor, care susţine că pentru familiile de oameni simpli nu se poate face nimic în această ţară.

„L-au luat ca pe un câine, fără procuror criminalist, fără nimic!“

Pe data de 17 mai 2010, cadavrul lui Sava Gândac din Măcin a fost găsit într-o curte situată la numai 300 de metri de clădirea poliţiei. Fratele lui mai mic, Florin (41 de ani), spune că o femeie de la un magazin l-ar fi văzut la ora 7.00 dimineaţă. „Cu toate acestea, el a fost ridicat de abia la 9.00, doar de poliţişti, fără procuror criminalist, fără nimic“, spune Florin.
Bărbatul avea o lovitură la cap, aşa că primele opinii despre caz au fost că Sava ar fi căzut şi s-ar fi lovit la cap. „Dar ceva nu se leagă, că era cu faţa în sus şi lovitura la cap era în partea din faţă. Noi credem că cineva l-a lovit şi apoi l-a aşezat cu faţa în sus“, mai spune Florin.

Nu au de unde să ştie

Întrebările îi rod pe apropiaţii lui de opt luni de zile, de când aşteaptă expertiza medico – legală. Avocatul lor, Stelian Nurciu, spune că nimănui nu îi pasă de oamenii simpli: „Dacă era vreo vedetă locală avea expertiza în câteva zile. Aşa trebuie să aştepte oamenii aceştia câte un an de zile. Este posibil să vorbim de un omor, chiar nimănui nu îi pasă?“
Avocatul constănţean mai spune că au câteva acte în care apare o asfixiere, o lovitură la cap, astfel că posibilitatea de a discuta despre un omor este îndreptăţită. „Avem informaţii că această expertiză ar fi gata, doar că nu poate să fie  eliberată pentru că nu a fost plătită. Justiţiabilii au dreptul la o judecată corectă, iar acest lucru este imposibil atunci când o întreagă instituţie blochează  cursul anchetei. Faptul că cineva nu îşi face treaba îi afectează pe cetăţeni. Or să invoce faptul că e criză. Şi asta înseamnă să lăsăm infractorii în libertate?“, susţine Stelian Nurciu.

Citiţi mai mult despre acest caz în Adevărul de Seară Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite