Tulcea: Nu mai plătesc impozit pe casele inundate în această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii au început deja reconstrucţia caselor
Localnicii au început deja reconstrucţia caselor

Peste 60 de persoane din Tudor Vladimirescu sunt scutite de dările către Consiliul Local: taxa pe locuinţe, teren intravilan, taxa pe teren extravilan şi taxa pe habitat. Locuitorii suburbiei de peste Dunăre scapă de plata acetor impozite pentru că au fost afectaţi de inundaţiile din această vară. Pentru a-şi arăta solidaritatea, statul nu le mai cere impozit pe casele distruse

Oamenii sunt scutiţi doar de datoriile pentru al doilea semestru al acestui an. Ei nu vor mai fi obligaţi să achite rata a doua din impozitul pe clădire, respectiv teren intravilan şi extravilan. Aceştia mai scapă şi de tranşa a treia şi a patra din taxa pe habitat (taxă fixă de 92 de lei pentru fiecare persoană). De asemenea, în eventualitatea în care se apucă de ridicat case, localnicii sunt scutiţi de taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism şi a taxei pentru eliberarea autorizaţiei de construire.
Solicitare mai veche a localnicilor
Executivul Primăriei va propune joi scutirea de la anumite taxe a 66 de persoane din Tudor Vladimirescu. Cei mai mulţi dintre aceştia nu mai vor să plătească taxa pe teren intravilan şi clădire, dar vor să scape şi de taxa pe habitat.
„Este una dintre discuţiile pe care le-am avut cu domnul viceprimar Ampleev la şedinţa din ziua alegerilor. Cetăţenii se tot interesau de această posibilitate. Este un lucru foarte bun pentru cei de la noi din suburbie“, spune Mariea Popa, delegatul sătesc al suburbiei în Consiliul Local Tulcea.
„Eu deja am plătit, dar am solicitat scutirea, evident!“
Vasile Tănase (56 de ani), locuitor al suburbiei, spune că şi el a solicitat să nu mai plătească aceste impozite şi taxe, dar că îi vine greu să creadă că acest lucru chiar se va întâmpla.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite