Tulcea: Nicolae Ciuleac, cel mai bogat tulcean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Nicolae Ciuleac, patronul Carniprod SA, are o avere de 32 de milioane de euro, potrivit topului „Forbes 500 miliardari“, ediția 2010, care a fost lansat astăzi

UPDATE 15.50: Omul de afaceri Nicolae Ciuleac, patronul Carniprod SA, are o avere de 32 de milioane de euro, potrivit topului „Forbes 500 miliardari“, ediția 2010, care a fost lansat astăzi
Carniprod SA, business-ul din industria cărnii pus pe picioare de Nicolae Ciuleac, nu o duce rău pe timp de criză. Cu afaceri de 24,6 milioane de euro în 2009, în scădere faţă de 2008 când a înregistrat 29,1 milioane de euro, Carniprod se poate lăuda, totuşi, cu un profit mai bun cu 500.000 de euro, până la 4,6 milioane de euro. Omul de afaceri, cu dublă cetăţenie, română şi austriacă, susţine că suma totală investită de la intrarea sa în acţionariatul firmei depăşeşte 25 de milioane euro.
Mihai Puflene deţine în Tulcea hotelul Rex, un holding care activează în domeniul construcţiilor civile şi până de curând o fabrică de marmură pe care a vândut-o „pe o sumă nesemnificativă“, spune el. Printre proprietăţile lui se mai numără şi două vile în Tulcea, în suprafaţă totală de 2.000 metri pătraţi, două nave de pasageri – Rex 1 şi Rex 2 – cu o capacitate de transport de 180 de persoane, dar şi complexul turistic Halmiris din Murighiol.
Chiar dacă a încercat să contracareze criza economică cum a ştiut mai bine, Cornel Georgescu recunoaşte că tot a înregistrat un regres important al cifrei de afaceri în 2009. În total, grupul de firme Coral a ajuns la un business înjumătăţit, până la circa zece milioane de euro şi la un profit de 250.000 euro.

Nicolae  Ciuleac
62 de ani
32 de milioane de euro
Locul 158
Industria cărnii, zootehnie, alimentaţie

Mihai Puflene
54 de ani
27-28 milioane euro
Locul 192
Turism, imobiliare, construcţii

Cornel Georgescu
55 de ani
22-23 milioane euro
Locul 235
Construcţii, imobiliare, turism


Adevărul Holding a lansat astăzi topul „Forbes 500 miliardari“, ediția 2010, cu clasamentul celor mai bogați români. Ziarul „Adevărul de Seară“ este primul cotidian care prezintă astăzi catalogul „Forbes“. Pe lângă faptul că a realizat clasamentul celor 500 de miliardari români, catalogul este singurul din România care prezintă în exclusivitate topul „Cei mai bogaţi oameni din lume“.
Tulcea are cinci miliardari în top
Județul Tulcea are cinci reprezentanți în elita oamenilor de afaceri din România, a căror avere cumulează 100 de milioane de euro. Primele trei locuri din județul Tulcea sunt ocupate în ordine de Nicolae Ciuleac (locul 158 în topul național), Mihai și Gheorghe Puflene (locul 192 în topul național), Cornel Constantin Georgescu (locul 235). În pagina 3 găsiți mai multe amănunte despre acești cei mai bogați tulceni, în materialele realizate de colegii de la revista Forbes. De mâine, în edițiile „Adevărul de Seară“ Tulcea veți citi poveștile lor.
Pe piață, de mâine
Ediţia 2010 a topului Forbes 500 miliardari din România va fi găsită pe piaţă de mâine. Forbes este etalonul mondial în alcătuirea clasamentelor oamenilor de afaceri şi managerilor de succes de pretutindeni.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite