Tulcea: Nevoile Spitalului de Urgenţă prea mari pentru bugetul judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean de Urgenţă
Spitalul Judeţean de Urgenţă

Începând din luna iulie a acestui an, Spitalul Judeţean de Urgenţă se află în subordinea Consiliului Judeţean, o cheltuială în plus pentru bugetul acestuia. „Acesta se află, după cum ştim, în suferinţă. Încercăm să identificăm fonduri europene, dar încercăm să îi ajutăm şi din fonduri proprii“, spun oficialităţile

Spitalul de Urgenţă este bine dotat din punct de vedere al aparaturii medicale dar suferă de lipsa de personal calificat. „Stăm bine cu dotarea cu aparatură de top, dar lipseşte personalul specializat care să utilizeze această aparatură. Pe de altă parte, trebuie remarcată preocuparea pacienţilor de a se adresa speciliştilor din zonele limitrofe judeţului şi chiar din Bucureşti“, a declarat preşedintele Victor Tarhon.

Autorităţile judeţene recunosc că şi în ceea ce priveşte nivelul de conform din spital mai sunt multe de făcut, dar lipsesc banii. Soluţia ar fi elaborarea de proiecte pentru atragerea de  fonduri europene. „Nevoile unităţii sunt foarte mari. Spitalul de Urgenţă a solicitat 7 milioane de lei în 2010, noi nu am reuşit să-i dăm decât 500.000 de lei, în timp ce rulajul Spitalului prin casa de Asigurări este de 40-50 de milioane lei anual“, precizează preşedintele Consiliului Judeţean.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite