Tulcea: Mircea Ciripenco, chitaristul trupei Echo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea și-a urmat pasiunea pentru chitară din copilărie și este în prezent membru al trupei folk Echo de la Palatul Copiilor. Visează să îmbine chitara cu pasiunea lui pentru domeniul real, mate info.

Mircea s-a apucat de muzică în urmă cu trei ani atunci când s-a hotărât să urmeze o pasiune mai veche a sa, chitara. „A fost mai mult o întâmplare, aveam chitară de mic, mă prosteam mai mult dar am visat întotdeauna că o să cânt la un moment dat de-adevăratelea“, își amintește Mircea.
A intrat în trupa Echo
Așa că s-a hotărât să urmeze la Palatul Copiilor cursurile cercului de muzică, unde profesorul Emil Tărcatu l-a învățat primele acorduri la chitară. „După un an de studiu, domnul profesor mi-a spus că am ceva talent și m-a selectat pentru a face parte din trupa de muzică folk Echo, alături de Cristi Mihai (voce, nai), Cătălin Șerban (chitară), Diana Tița (pian). În acel moment mi-am luat și chitara electrică“, spune Mircea.
„Este un copil talentat care și-a dovedit pasiunea pentru muzică și care s-a integrat foarte bine în trupa Echo. Face parte dintr-o serie de talente pe care le avem în prezent la Palatul Copiilor și care fac cinste instituției“, spune profesorul Emil Tărcatu.
Rezultatele au venit pentru trupa tulceană imediat ce a participat la primele concursuri. Locul II la Olimpiada grupurilor extrașcolare organizat de Liceul de Artă George Georgescu în anul 2009 a fost una dintre cele mai importante reușite ale trupei.  De asemenea, în luna octombrie a anului trecut, Mircea a participat la Festivalul concurs de muzică folk pentru elevi „Toamna Baladelor“ organizat la Palatul Copiilor din București.
Recitaluri în spectacole
Anul acesta, Mircea a obținut o diplomă de merit în urma participării la Gala tinerelor talente de pe scena teatrului Jean Bart. Trupa din care face parte Mircea este destul de activă la nivel local participând la numeroase spectacole organizate cu prilejul unor evenimente în Piața Civică, la Palatul Copiilor sau pe scena teatrului Jean Bart. „Repertoriul nostru este destul de variat, reprezentat de melodii folk sau rock ale artiștilor de la Iris, Compact sau Mircea Vintilă. Pentru ediția din acest an a festivalului Toamna Baladelor intenționăm să ne prezentăm cu o creație proprie. Să vedem cât de inspirați vom fi“, își exprimă speranța tânărul artist.
O carieră în domeniul mate-info
Mircea are deja stabilit un traseu al viitorului în viață. Vrea să intre la Colegiul Dobrogean Spiru Haret, să studieze matematica și informatica. „Chiar vreau să urmez o facultate pe acest profil pentru că acest domeniu consider eu că este viitorul. În paralel voi continua poate să și cânt la chitară, dar acesta va fi doar un hobby, nu vreau să-mi fac o carieră pe scenă“, spune Mircea.
Până atunci, Mircea studiază intens , fiind unul dintre primii din clasă. Îi place foarte mult matematica dar și biologia, având note destul de bune și la celelalte materii.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite