Tulcea: Ministerul de Interne rămâne fără oameni din cauza reducerilor salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Fătu, fost pompier
Adrian Fătu, fost pompier

Doi pompieri, un jandarm, doi poliţişti de frontieră, un angajat contractual de la Frontieră şi un poliţist au demisionat din luna august şi până acum, de la reducerile salariale dictate de la centru. Angajaţii Ministerului de Interne au plecat din instituţii, cel mai probabil, din cauza salariilor prea mici

Nu se mai descurcă financiar de nicio culoare. Nu mai au bani de rate, iar salariile, reduse cu 25%, le sunt insuficiente. Caută soluţii mai bune, de cele mai multe ori în afara graniţelor.
După cum spune şeful Jandarmeriei, Pavel Vizitiu, până la momentul de faţă un singur jandarm a demisionat (în luna septembrie), din motive personale.
Şeful Poliţiei, Vasile Şofan, spune că un singur angajat al Poliţiei a demisionat. Este vorba despre Gheorghe Dobrogeanu, dar care a plecat în viaţa civilă, din motive personale.
În august şi-au mai dat demisia şi doi poliţişti de frontieră şi un angajat contractual din cadrul Poliţiei de Frontieră, toţi trei din motive personale, spune Natalia Agighioleanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, Florin Başcău, spune că deja doi angajaţi şi-au dat demisia, dar există semnale că numărul lor ar putea fi mai mare.
„Tot ce pot să fac eu, ca şef al acestei instituţii, este să îi ajut. Demisia este un act unilateral, drept pentru care tot ce putem noi facem este să îi ajutăm şi să îi încurajăm pentru viitor. Sunt deciziile Guvernului, iar noi trebuie să aplicăm aceste decizii la nivel local“, spune Florin Başcău.
De cele mai multe ori, aceştia aleg să părăsească ţara. Este singura lor şansă, cel puţin la momentul de faţă.
Adi Fătu, fost pompier: „Alte soluţii decât în afara ţării nu sunt acum“
 Are 32 de ani. A făcut armata în perioada 1999 – 2000. În 2003 s-a angajat la BIM (Batalion Infanterie Marină) Babadag. La 1 octombrie 2006 a venit la Pompieri, prima dată la Staţia de Pompieri Babadag, pe intervenţie. În 2008 a promovat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea. În ultimul an a activat drept cameraman pentru ISU „Delta“ Tulcea.
Acum pleacă la sora lui, în afara graniţelor, acolo unde speranţele pentru viitorul lui sunt mai mari. În România, din nefericire, nu mai are ce face.
„Aveam în intenţie să părăsesc sistemul la un moment dat, dar nu mi-am luat inima în dinţi să fac asta decât după tăierile salariale. Pur şi simplu nu mă mai descurcam din punct de vedere financiar. Nu este vorba despre Inspectoratul acesta, la fel este peste tot. Asta este, îmi încerc norocul în altă parte. Poate în afara graniţelor lucrurile vor sta altfel şi pentru mine. Am o soră în afară, şi mă voi duce la ea. De bine, de rău, am unde să mă duc“, povesteşte Adi Fătu.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite