FOTO Tulcea: Mii de lumânări aprinse în Piața Civică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Luminii a avut loc în premieră aseară în municipiu, unde zeci de tineri au menținut flacăra aprinsă timp de două ore în ciuda vântului puternic. Un eveniment inedit care a avut loc în mai multe orașe din țară.

image

Festivalul Luminii a fost, pentru cercetaşii tulceni, o provocare pe măsură. „3000 de gulguţe, 60 de afişe, stabilirea unui program, contactarea tinerilor talentaţi din oraş, totul pentru două ore de atmosferă de basm, unde şi cei mai cinici apleacă urechea la cântecele deja consacrate în rândurile cercetaşilor“, spune Roxana Buturugă, șeful unitaţii de exploaratori „Aegyssus“ (Centrul local „Lotus“).

image

Programul acestui festival a fost împărţit pe stand-uri: expoziţie (fotografie, desen, pictură), muzică (grupul vocal-instrumental al unităţii de exploratori „Aegyssus”, elevi de la Palatul Copiilor), handmade (brăţări, codiţe din aţe făcute pe loc oricărui doritor), astronomie (în colaborare cu grupul de astronomie de la Palatul Copiilor), „Ia o gulguţă acasă!” (orice doritor a învățat să-şi confecţioneze propria gulguţă –suport pentru lumânare) şi jocuri (specifice cercetașilor la care participă toată lumea).

image

De asemenea, un stand InfoScout, a stat la dispoziția curioșilor interesați să afle detalii despre activităţile cercetaşilor la nivel local, camp-urile la nivel naţional.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite