Tulcea: Mihai Puflene a construit până când a făcut cărămizi de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A intrat în afaceri cu un chioşc, a investit  în imobiliare, iar acum deţine o avere de 28 de milioane de euro. În clasamentul „Forbes 500 miliardari“, omul de afaceri Mihai Puflene ocupă poziţia secundă în rândul bogaţilor din Tulcea.

Mihai Puflene, proprietarul hotelului Rex din Tulcea, recunoaşte că a investit în ultimii ani sume importante de bani în imobiliare şi nu se va da încă la o parte. A construit în Tulcea două cartiere de locuinţe, iar în 2009 a primit fonduri structurale pentru un complex turistic multifuncţional.
Cu Cielo pe şantier

„Sper ca într-un an-doi să îşi mai revină această piaţă, dar şi turismul. Eu am vândut aproape toate apartamentele şi nu mă pot plânge cum fac alţii. Am investit circa cinci milioane de euro în imobiliare, dar am în plan noi apartamente de vacanţă“, spune tulceanul. Optimist, omul de afaceri susţine că mai are în proprietate alte 20 hectare de teren în zona Murighiol şi intenţionează să construiască aici alte 200 de apartamente. Puflene recunoaşte că atunci când merge pe şantier conduce un Cielo, dar pentru plimbările din afara oraşului alege un Bentley. „Consumă cam 20 litri la suta de kilometri, iar când am schimbat o jantă şi un cauciuc m-a costat circa 300 de milioane lei. Dar nu mă plâng“, mai spune tulceanul.
Business în familie
Omul de afaceri susţine că şi „juniorul“ a prins, la rândul său, gustul afacerilor şi a început construcţia a două noi moteluri, în Deltă. Totodată, fratele omului de afaceri, Gheorghe Puflene, deţine pachetul majoritar de acţiuni la cel mai nou hotel de patru stele din Tulcea, Esplanada Hotel.

Mihai Puflene deţine în Tulcea un holding ce activează în domeniul construcţiilor civile şi până de curând o fabrică de marmură pe care a vândut-o „pe o sumă nesemnificativă“, spune el. Printre proprietăţile lui se mai numără şi două vile în Tulcea, în suprafaţă totală de 2.000 metri pătraţi, două nave de pasageri cu o capacitate de transport de 180 de persoane, dar şi complexul turistic Halmiris din Murighiol.
A început cu un chioşc

Înainte de 1990, Mihai Puflene a fost şef la cooperaţie, iar după Revoluţie a intrat în afaceri construind un chioşc de tablă pentru a comercializa produse alimentare. Cu banii câştigaţi şi-a deschis o benzinărie, ca mai apoi să construiască, în centrul oraşului hotelul Rex de patru stele, cu o capacitate de 100 de locuri de cazare.

Mihai  Puflene
• Locul II
• 54 de ani
• 27 - 28 milioane de euro
• Locul 192 naţional
• Turism, imobiliare, construcţii.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite