Tulcea: Mihaela Militaru este economista care confecţionează bijuterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaelei Militaru i-au plăcut bijuteriile de când se ştie, astfel că pentru început şi-a creat câteva pentru ea, după care pentru prieteni. Cu timpul şi-a făcut şi un blog cu ajutorul căruia îşi prezintă produsele.

Pornită de la zero în această branşă, a studiat cu răbdare, a urmărit toate revistele de specialitate, a învăţat tehnicile şi în cele din urmă a reuşit să realizeze o colecţie de invidiat.

Tehnică şi pasiune


Produsele unicat sunt realizate din lut polimeric, o pastă extrem de fină, care se modelează manual, forma finală fiind coaptă la cuptor. După întărire se lăcuieşte şi se finisează.
După postarea colecţiei proprii pe blog, a început să primească comenzi din toată ţara. „Poate părea un lucru greu de făcut, dar dacă îţi place de la început, devine pe parcurs un hobby de care te dezlipeşti cu greu“, spune Mihaela.
Mai mult decât atât, a venit în scurt timp şi o invitaţie din partea Centrului Cultural Judeţean, ajungând astfel destul de cunoscută şi invitată la târgurile de profil. Pentru început, a fost invitată la târgurile din judeţ după care în ţară, fiind prezentă şi la cel organizat de Zilele Tulcei din acest an. Târgul a impresionat-o foarte mult, o prezentare pe larg a atmosferei de acolo fiind postată pe blogul personal.

Lucrează din plăcere


Este mulţumită, pentru că a descoperit meşteşugari cu foarte mare talent şi cu produse pe măsură, oameni minunaţi, cu care s-a împrietenit. De altfel, cu prilejul unor astfel de târguri se creează adevărate asociaţii ale producătorilor de profil. „Sperăm ca data viitoare va fi mai bine, asta dacă vom trece de criză”, spune ea.
Cu un succes teribil la vânzări nu se poate lăuda, mai ales în această perioadă de criză. „Dar nu fac aceste bijuterii pentru bani, ci din plăcere, nu muncesc ca să câştig. Îmi place ceea ce fac şi atât. Dacă place şi altora ceea ce fac, cu atât mai bine”, spune Mihaela. 

Blogul, încă o reuşită personală


De altfel, târgurile de profil nu reprezintă neapărat cel mai eficient mijloc de promovare a produselor proprii, internetul fiind o soluţie permanentă. Prin blogul pe care l-a creat, toate produsele ajung la cunoştinţa publicului, comenzile fiind primite pe adresa de mail, iar produsele livrate prin poştă.
Pentru persoanele interesate din oraş, livrarea se face chiar la domiciliu.
„Sunt extrem de mulţumită că în ultima vreme din ce în ce mai multe persoane îmi vizitează blogul şi chiar îmi transmit mesaje de felicitare. Mulţumirea este cu atât mai mare cu cât aceste mesaje vin din partea unor persoane care au bloguri de acelaşi profil, deci oameni care cunosc acest domeniu de activitate“, mărturiseşte Mihaela.
Probabil că motto-ul blogului a atras cele mai multe persoane: „Bijuterii handmade, unicat, realizate dintr-o mare pasiune şi cu mare dragoste pentru toate acelea dintre noi care apreciază frumuseţea acestor podoabe“.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite