Tulcea: Medicul fals de la Urgențe a fost condamnat la doi ani cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna octombrie 2010, Ali Marius Ghiulser a lucrat timp de o lună la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, cu toate că nu avea licență de medic. Tânărul și-a falsificat licența și a reușit să se angajeze la spital, unde a tratat aproape 200 de pacienți. Pentru cele șase capete de acuzare, falsul medic a fost condamnat la doi ani de închisoare. Pedepsa lui a fost suspendată, cu un termen de încercat de patru ani.

Absolvent al unei şcoli postliceale de asistenţi medicali, Ali Marius Ghiulser a reuşit să intre la Facultatea de Medicina de la Ovidius, dar nu a stat prea mult pe la şcoală. A promovat numai examenele de limba engleză şi informatică, dar asta nu l-a oprit să lucreze ca medic la Primiri Urgenţe, în cel mai mare spital din judeţul Tulcea. Pentru a se angaja aici, a trebuit să folosească acte false, printre care şi o diplomă de licenţă scoasă de pe internet, pe care a lipit numele şi poza lui. Frauda a fost descperită la finalul anului 2010, iar în ianuarie 2011 acesta a fost trimis în judecată.
În urmă cu numai câteva săptămâni, Marius Ali se plângea că nu îşi găseşte niciun loc de muncă: „Deşi am cursuri de calificare pentru agent pază cu port armă şi am trecut nişte teste psihologice, doamna doctor care ar fi trebuit să-mi dea autorizaţia de liberă practică ca asistent medical a venit cu notebook-ul şi mi-a arătat articolele scrise despre mine şi mi-a zis că nu-mi dă aviz favorabil. Totul se întâmpla la sfârşitul lunii decembrie şi sunt disperat pentru că nu-mi pot găsi un loc de muncă“, s-a plâns Ali Marius Ghiulser.
Închisoare cu suspendare pentru şase capete de acuzare
Ali Marius Ghiulser (34 de ani) și-a primit sentinţa la finalul săptămânii trecute. Judecătoria Tulcea, prin judecătorul Florian Costin, l-a condamnat pentru cele şase capete de acuzare: fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, participație improprie la fals intelectual, uz de fals în formă continuată, tentativă la înșelăciune în formă continuată, exercitarea fără drept a unei profesii și fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.
Instanţa a contopit pedepsele în cea mai grea dintre acestea, un an şi jumătate, pe care a sporit-o, în baza legii, la doi ani de închisoare cu suspendate. Instanţa i-a atras atenţia inculpatului că săvârşirea unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare (de patru ani) atrage după sine revocarea suspendării condiţionate şi executarea în întregime a pedepsei aplicate. 
Timp de patru ani Ali Marius Ghiulser nu va avea dreptul de a fi ales în autorităţile publice  şi nu va avea posibilitatea să ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Avocatul Michael Gudu, cel care l-a apărat pe medicul fals, spune că pedeapsa este cam aspră pentru faptele comise de clientul lui, dar nu s-au decis încă dacă vor ataca sau nu în recurs acastă decizie a instanţei tulcene. „Noi ne aşeptam la mai puţin, la maxim un an cu suspendare. Dar eram siguri din capul locului că va primi o pedeapsă cu suspendare“, spune acesta.
Decizia Judecătoriei Tulcea poate fi atacată în recurs în termen de zece zile de la comunicare către părţile implicate în proces.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară de astăzi!


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite