Tulcea: Maria Ivaşcu visează să proiecteze zgârie-nori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria şi una dintre lucrările sale
Maria şi una dintre lucrările sale

De mică, povesteşte Maria, i-a plăcut să deseneze. Orice vedea pe stradă, în casă, la şcoală, la grădiniţă, desena în blocul său. Orele de desen îi plăceau foarte mult şi vroia să nu se mai termine. Cel mai mult i-a plăcut să deseneze flori, pomi înfloriţi, grădini împodobite cu armonii de culori.

Preţuieşte dăruirea tuturor profesorilor de desen care i-au îndrumat paşii spre cultivarea acestui talent. „Nimeni din familia mea nu are acest talent la pictură. Pentru ai mei a fost o surpriză mare de tot. În urmă cu doi ani m-am înscris la cerc, la doamna profesoară Panciu Zoiţa. De la pasiunea mea de mic copil pentru desen am ajuns să pictez zeci de lucrări“, ne spune Maria.
Iubeşte şi desenul tehnic
În egală măsură, micuţa artistă iubeşte şi desenul tehnic. Îi place să armonizeze cele două pasiuni şi din acest motiv vrea să urmeze facutatea de arhitectură. Profesorul de desen tehnic de la Şcola Ciucurencu îi apreciază aplecarea spre această ştiinţă tehnică şi i-a sugerat să îmbine cele două pasiuni.

„Visez să ajung arhitect pentru că îmi place această meserie. Să vezi cum se înalţă clădiri după concepţia ta e mare lucru. În timpul liber vreau să continui desenul artistic, ca o a doua pasiune, dar nu şi ultima. Vreau chiar şi o expoziţie personală. Pot deveni şi un artist plastic consacrat“, mărturiseşte Maria Ivaşcu.

Citiţi pe larg în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite