Tulcea: Manifestări dedicate Lunii pădurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Protecţia Mediului desfăşoară o serie de acţiuni pentru aniversarea „Lunii Pădurii“, a Anului Internaţional al Pădurilor şi în data de 22 Martie a Zilei Mondiale a Apei.

„Anul Internaţional al Pădurilor” a fost lansat ca să atragă atenţia asupra faptului că pădurile joacă un rol esenţial în viata a 1,6 miliarde de oameni de pe Terra şi constituie habitatul a milioane de specii de animale. Acest semnal este tras mai ales în contextul în care, anual, sunt despădurite peste 50.000 de hectare.
În data de 22 martie 2011 se va sărbatori Ziua Mondială a Apei, eveniment pentru care, în  acest an, ONU a ales deviza „APĂ PENTRU ORAŞE – Răspunzând provocării urbane”.  Cu această ocazie, ca şi în celelalte daţi, sunt programate o serie de acţiuni destinate informării şi educării publicului în general, a tinerilor în special, cu privire la problemele apei.

Agenţia pentru Protecţia Mediului în parteneriat cu Lafarge Agregate Betoane Buzău şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Tulcea a demarat un proiect privind realizarea de plantări în vecinătatea satului Turcoaia, unde  societatea Lafarge doreşte să redeschidă o fostă exploatare de granit. La acest eveniment vor fi implicate şi alte instituţii locale ca Primăria Turcoaia unităţile de învăţământ.

Acţiunile vor cuprinde discuţii interactive cu elevii privind rolul apelor şi pădurilor, plantări cu puieţi dar şi organizarea unei mese rotunde, în care să se discute problematica activităţilor extractive non-energetice în contextul cerinţelor specifice siturilor Natura 2000.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite