Tulcea: Mama adolescentului dispărut la Sulina protestează în faţa Ambasadei României la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Danu Ciobanu, un adolescent din Republica Moldova,  a dispărut în urmă cu o lună de pe plaja Sulina. Adolescentul se afla într-o tabără organizată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. 

Băiatul se afla în tabără la Sulina şi participa la reuniunea tinerilor din comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării. În cursul zilei de 9 iulie tânărul a fost dat dispărut după ce a fost văzut intrând în mare, sursele de la faţa locului avansând ideea înecului.
Mama  adolescentului dispărut protestează în faţa Ambasadei României la Chişinău, deoarece nici până în prezent nu a aflat cine se face responsabil de posibila moarte a fiului ei, relatează presa din Republica Moldova.


„Este dreptul ei să protesteze“, spune Poliţia


„Cercetările în acest caz continuă. Adolescentul a dispărut într-o zonă greu accesibilă, iar căutările sunt dificile, dar nu imposibile. Cazul este încă în atenţia colegilor noştri de la Sulina, iar în momentul în care vom avea un rezultat îl vom face public.  Legat de protestul mamei, considerăm că este  dreptul acesteia  de a protesta, însă din punctul nostru de vedere, continuăm să investigăm cazul pentru a a-l găsi pe adolescent. Colaborăm cu Poliţia de Frontieră şi cred că în curând vom avea un rezultat al anchetei. Oficial, noi continuăm cercetările în acest caz şi nu vom abandona până nu avem un rezultat final“, precizează purtătorul de cuvânt al IJP Tulcea, Daniela Condrea.


Corpul copilului a fost purtat în larg


Primarul din Sulina, Aurel Dimitriu, spune că Danu nu a fost de găsit, cu toate că atât primăria, cât şi  forţele de ordine au făcut tot posibilul să îl găsească.
„L-au căutat în fiecare zi de la 5 dimineaţa şi până în noapte, târziu. Nu a fost de găsit. În perioada aceea bătea foarte tare vântul dinspre vest, aşa că trupul copilului, când a fost scos la suprafaţă (că nu avea de ce să nu fie scos de apă, nu avea greutăţi care să îl ţină pe fundul apei) a fost purtat de curent în larg. Altfel nu aveau cum să nu îl găsească. După trei zile iese la suprafaţă, nu are cum“.


Nu este prima dată când se întâmplă

„Era acum trei ani de zile”, îşi aminteşte primarul din Sulina, Aurel Dimitriu. „Doi sulineni de-ai noştri au plecat la pescuit şi nu s-au mai întors. S-a răsturnat barca. Unul a fost găsit. Al doilea, un copil, nu a fost găsit nici până în ziua de astăzi. Îi poartă curentul în larg şi nu mai ştie nimeni nimic de ei. Nu vreau să dau vina pe nimeni, că Doamne fereşte nu e nimeni de vină pentru astfel de evenimente, dar însoţitorii aceia aveau o responsabilitate. Nu ar fi trebuit să îi lase să plece mai departe de plajă, mai spune Dimitriu.


Copilul înota în afara perimetrului amenajat


Era cu alţi colegi la circa 200 de metri de zona amenajată a plajei Sulina. Acolo, recunoaşte primarul, nu au salvamari. Mai mult, este o zonă  cu multe plase, unde se pescuieşte, susţine primarul din Sulina.


„Las autorităţile să îşi facă treaba“


„Îmi dau seama cât de dureros este pentru familie. Ne pare nespus de rău că s-a întâmplat aşa ceva. Este, într-adevăr, o tragedie. Lăsăm autorităţile să îşi facă treaba. Mai mult nu putem face“, afirmă Aurel Chiriac, directorul taberelor din judeţul Tulcea.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite