Tulcea: Lucica Stegărescu a visat de mică să devină jandarm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucica este mama - subofițer
Lucica este mama - subofițer

Tânăra de 25 de ani iubeşte provocările şi de mică, ne povesteşte, s-a uitat la filmele cu poliţişti şi infractori.

De mică a vrut să devină poliţist
Lucica Stegărescu este subofiţer la unitatea de Jandarmi Tulcea de trei ani. Lucrează pe structurile operative, participă la intervenţii şi se consideră o femeie curajoasă, indiferent de situaţie. Nu se dă în lături de la nimic, intră în mijlocul acţiunii şi detestă ideea preconcepută că „femeia e sexul slab“.
„De mică am vrut să devin poliţist. Mă uitam la filme cu acţiuni şi îmi plăcea faptul că erau şi femei ce acţionau, imobilizau infractorii şi mă visam în pielea lor“, a spus Lucica Stegărescu.
Se împarte echitabil între cele două familii
 Lucica este mamă, soţie şi subofiţer la trupele de intervenţie. Spune că se împacă în mod echitabil între viaţa de familie şi cea de la Jandarmerie,instituţie pe care o asimilează tot unei familii, dar mai mare.
„Eu cred că-mi fac datoria în ambele situaţii. Sunt şi mamă şi soţie dar şi om de acţiune, prin meseria mea. Uneori familia de acasă îmi simte lipsa, sunt nevoită să plec în toiul nopţii câreodată , dar dacă nu aş avea suportul lor, nu aş fi reuşit. Ei înţeleg că uneori, planurile noastre nu le putem respecta pentru că sunt nevoită să-mi întrerup concediul sau zilele libere şi să plec în acţiune“, mărturiseşte Lucica Stegărescu.
Femeia jandarm, cel mai bun sfătuitor
 Lucica ne spune că în intervenţiile cu echipa de jandarmi mulţi dintre agresivi preferă să dicute cu ea.De cele mai multe ori este singura femeie pe intervenţie, alături de colegii ei bărbaţi. Nu îi este frică să acţioneze  şi să se bage în mijlocul evenimentelor, indiferent de amploarea lor. A participat la misiuni complexe, la manifestaţii şi manifestări pe linia ordinii publice, a intervenit în situaţii-limită,  nu ştie ce-i teamă pentru că îm meseria pe care şi-a ales-o frica şi emoţiile nu au ce căuta.
„A fi jandarm înseamnă echilibru, curaj, viteză de reacţie ţi decizie. Nu trebuie să te laşi pierdut. De aceea nu am fost pusă în situaţia de dezerta, într-un fel spus. Mulţi dintre cei agresivi, infractorii periculoşi preferă să vorbească cu noi, femeile din structura operativă. Alţii, însă nu vor să vorbească cu noi  având o mare problemă cu femeile şi comunicarea cu ele“, povesteşte Lucica.
Nu mai ţine minte în câte misiuni a participat şi nici nu le-a ţinut evidenţa. De multe ori a lăsat mâncarea pe aragaz,copilul cu mama, chemată de urgenţă şi a plecat în acţiune. Îşi riscă viaţa uneori, dar asta nu o determină să renunţe la ceea ce face.

Tulcea

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite