Tulcea: Lorena Sanda, violonistă de succes la 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără îndoială Lorena Sanda este prea mică pentru mulţimea de premii, medalii şi diplomele de recunoaştere  obţinute la concursurile naţionale. Nu în ultimul rând Lorena este o prezenţă recunoscută pe marile scene din ţară unde a susţinut recitaluri de vioară.

Studiază instrumentul de la vârsta de şase ani, iar acum la 14 ani este o artistă consacrată.
„Vioara a fost pentru mine prima mea dragoste. Muzica este pasiunea mea şi am primit încurajarea părinţilor pentru a merge mai departe. E o poveste interesanta: cand aveam cam 5 ani bunica m-a dus la un concert unde au evoluat mai mulţi elevi la mai multe instrumente. Când a evoluat elevul de la vioară eu i-am spus bunicii că vreau şi eu vioara...... şi aşa a început totul“.
Pentru Lorena muzica este dragostea primă şi ultimă. Nu poate concepe să nu cânte la vioară. Zilnic studiază câteva ore.  Doreşte să devină artist consacrat şi să concerteze pe marile scene ale lumii.
 „Doresca să devin un artist desăvârşit să intru în galeria artiştilor celebri. Vioara şi interpretarea  îmi pot da frâu liber pasiunii de a cânta. Vreau să devin profesionistă. Pentru a obţine premii mari la concursuri şi olimpiade este nevoie de repertorii dificile, grele, cu încărcătură tematică“, ne spune Lorena.
Visează la marile scene ale lumii
Lorena s-a obişnuit cu scena. A susţinut recitaluri în faţa unui public numeros.  Nu mai are emoţii. Ea, vioara şi muzica fac un tot unitar. Simte doar emoţia muzicii şi o dăruieşte cu plăcere iubitorilor muzicii clasice.
Citiţi amănunte în Adevărul de Seară Tulcea

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite