Tulcea: La joacă în Bibliotecă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini tulceni ştiu că în incinta Bibliotecii Judeţene „Panait Cerna“ este amenajat un loc în care cei mici îşi pot petrece timpul alături de alţi copii, învaţă tot felul de jocuri, se distrează şi în tot acest timp învaţă. Plus  că în acest timp părinţii au timp de citit sau de ales o carte pentru acasă.

Astfel de oferte mai există în Tulcea, dar cea din incinta Bibliotecii  Judeţene, pe strada Isaccei, este singura absolut gratuită şi funcţionează cu succes de peste zece ani de zile. Este extrem de simplu să îţi înscrii copilul într-un astfel de program: unul dintre părinţi se duce cu buletinul la intrarea în Bibliotecă şi face un permis pentru copil. Este gratuit, iar din acea zi poate veni oricând (copilul singur, sau însoţit de părinţi). Cei mici sunt aşteptaţi de luni până vineri de la ora 9.00 la ora 16.00.

Marinela Mihălcioiu este angajată a Ludotecii din Tulcea. Lucrează aici din 1997 şi a văzut cum a „crescut“ ludoteca de la un an la altul. Acum este singura care se ocupă de copiii veniţi aici.

„Eu îi învăţ jocuri, le arăt cărţi extrem de frumoase, ne uităm împreună la filme pentru copii, la desene aminate, şi în tot acest timp învăţăm câte ceva. În primele zile, mai ales atunci când copilul este preşcolar stau şi părinţii cu el până se acomodează  cel mic“.

În programul grădiniţelor

Biblioteca are un parteneriat cu grădiniţele din municipiul Tulcea, dar şi cu unele din judeţ, cum ar fi o grupă din Somova. La începutul unei luni Marinela Mihălcoiu face un program pe care îl discută cu educatoarele grupelor partenere. De cele mai multe ori, copiii, în grupe de câte 20, vin dimineaţă şi stau câte o oră şi jumătate, maxim două ore.
„Avem o capacitate de 70 de locuri pe scaune, dar atunci când avem evenimente mari, cum ar fi festivităţile de premiere de la concursuri, mergem în sala mare a Bibliotecii. Acum avem contracte cu unităţile şcolare, dar cred că ar fi bine să vină şi individual, un părinte cu un copil“.

Ce face copilul tău aici?

În funcţie de grupa de vârstă, bibliotecara are grijă să îi ofere copilului ceea ce are nevoie. Pentru o organizare mai bună fiecare an are câteva proiecte majore. În acest an şcolar s-au organizat „ Sărbătorile la Ludotecă“ (se vor marca toate zilele importante pentru copii, cu finalul 1 iunie) şi „Ludoteca şi lumea poveştilor“ (toate activităţile se axează pe operele lui Ion Creangă, Hans Christian Andersen şi Fraţilor Grimm).

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite