Tulcea: La Penitenciar, telefoane se primesc în săpun, în icoane şi în sticle de suc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele private de libertate vin în fiecare an cu noi idei pentru a se bucura din spatele gratiilor de beneficiile civilizaţiei

La mare căutare după gratii sunt telefoanele mobile. De cele mai multe ori, acestea ajung la deţinuţi în camera intimă. Posibilitatea de a vorbi oricând cu cei din afară nu vine, totuşi, fără un efort deosebit din partea deţinuţilor şi a rudelor acestora.
„Mai nou îşi ţin telefoanele pe bucăţi. Aşa le şi introduc în penitenciar. Câte o baterie, câte o carcasă, toate pe rând“, spune Ion Fodorof, directorul Penitenciarului Tulcea. în anul 2010 au fost găsite 44 de telefoane mobile în incinta închisorii.
Printre ideile noi cu care au venit persoanele private de libertate se numără aceea de a aduce telefoanele în sticlele de suc, în icoane sau în săpun.
„Taie o sticlă de suc în două, aşează în sticla goală un telefon mobil şi deasupra bagă o sticlă plină. Nici nu ai cum să îţi dai seama, nici măcar la greutate, dacă bea puţin din sucul respectiv“, adaugă el.
O altă idee nouă este aceea de a transporta produse interzise în săpun. Sistemele sunt bine puse la punct: săpunul semi - lichid este turnat într-o matriţă în care deja s-a lăsat telefonul mobil. La sfârşit iese un săpun aparent normal, dar care are în el un mijloc de comunicare cu cei apropiaţi.
Deţinuţii care au fost prinşi cu telefoane asupra lor nu au mai avut dreptul la vizite pe perioade cuprinse între o lună şi trei luni.
Îşi bat cuie în cap
Pe parcursul anului trecut s-au înregistrat 73 de cazuri de loviri şi 22 de autoagresiuni. „De cele mai multe ori ei aleg să se taie sau să îşi bată cuie în cap“, mai spune Feodorof.
Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite