Tulcea: Judeţul mai „sărac“ cu şase tone de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Let's do it Romania a unit  în acest sfârşit de săptămână peste 600 de voluntari din Tulcea, participanţi la campania naţională de ecologizare. Aceştia au adunat de pe principalele trasee turistice din judeţ peste 6 tone de gunoi, adunat în 1223 de saci.

În acest weekend, organizaţia „Let’s Do It Romania“ a organizat o amplă campanie de ecologizare. Activităţile s-au desfăşurat la Bididia, Babadag, Niculiţel şi Luncaviţa. Un număr de 40 de de jandarmi s-au alăturat şi ei acestui proiect, atât pentru ecologizare, cât şi pentru asigurarea liniştii publice. Au fost prezenţi şi voluntarii din şcoli, cei ai centrului de educaţie ecologică din cadrul primăriei Tulcea, şi cei de la Serviciul de Ambulanţă.
În total, voluntarii au adunat peste 6 tone de gunoi în1223 de saci. Cei mai mulţi voluntari au fost în pădurea Bididia de la periferia municipiului Tulcea. Cei 400 de „culegători“ de gunoaie au adunat 2340 de kilograme de deşeuri.



Record

image

La Mănăstirea Cocoş de la Niculiţel au fost doar zece voluntari, spun organizatorii. Aceştia au adunat 153 de saci de gunoi ceea ce înseamnă un record. Din pădurea Babadag, cei 60 de voluntari au adunat 120 de saci de gunoi. La Isaccea au participat 50 de voluntari care au adunat 150 de saci. La Luncaviţa  cei 23 de elevi şi localnici prezenţi la acţiune, invitaţi de organizaţia „Natura Zâmbeşte“, au adunat 400 de saci cu gunoi.
„A fost o acţiune deosebită. Ne-am distras, am râs, ne-am simţit bine împreună, dar am realizat un lucru foarte bun: am curăţat natura şi am lăsat-o să respire. Era sufocată de gunoaie, PET-uri şi multe altele“, a spus Gabi Afuza, voluntar de la Liceul Pedagogic din Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite