Tulcea: Izvorul minunilor din cartierul de vest al municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii spun că apa face minuni
Localnicii spun că apa face minuni

De zeci de ani de zile locuitorii din cartierul tulcean Vest  beau apă dintr-un izvor apărut de pe vremea lui nea’ Nicu. Autorităţile de profil spun că apa este bună de consum, fiind verificată periodic.

Izvorul miraculos face minuni atunci când se opreşte apa rece, eveniment care de ceva vreme nu mai este o surpriză pentru locuitorii din această zonă a municipiului. Dar şi când apa curge şiroaie de la robinete, tulcenii folosesc apa de aici după o masă copioasă.
Gura lumii spune că ar avea puteri miraculoase, că ar fi o apă tămăduitoare. Localnicii infirmă aceste zvonuri, dar recunosc că această apă are un gust mai bun decât apa de la robinet. Şi mai are un mare plus: este gratis!
„De douăzeci de ani de zile beau apă de aici şi nu am păţit nimic!“
 Victor Albotă (66 de ani) locuieşte în zonă şi a ieşit la un grătar, chiar lângă izvorul – minune care răsare dintre nişte ţevi. Împreună cu vecinii a încins nişte fripturi, iar în săpate, în garaj, are şi apa de izvor.

„Am deja vreo douăzeci de ani de când beau apă de aici, şi nu am păţit nimic. Cred că are mai mult de treizeci de ani de când este aici, e de pe vremea lui nea’ Nicu. Au şi amenajat locul, vedeţi că este asfaltată porţiunea din jurul izvorului. Cei de la primărie au venit şi au aranjat zona. Nu cred că ar fi amenajat dacă nu era bună de băut apa. A venit şi Sanepidul, şi au luat probe. E bună, clar!“, spune Victor Albotă.
Continuare în ediţia de astăzi a Adevărul de Seară.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite