Tulcea: Ionuţ Vişan, karatist din clasa întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este elev în clasa a IV-a la şcoala generală „Alexandru Ciucurencu“ din Tulcea şi face arte marţiale de trei ani.  Este vedeta campionatului de kyokyshin care a avut loc în martie la Târgu Mureş, de unde s-a întors cu locul întâi.

În martie 2011, la Campionatul Naţional de  kyokyshin  de la Târgu Mureş, Ionuţ Vişan a participat la categoria de vârstă 10 - 12 ani, greutate semi – grea. Tânărul tulcean a reuşit să ia la „kumite“ băieţi - a obţinut titlul de Campion Naţional şi medalie de aur.
Nu a fost deloc simplu. Dacă în mod obişnuit face antrenamente de trei ori pe săptămână, luni, miercuri şi vineri, atunci când au campionate, meciuri importante, se antrenează de două ori pe zi, dar şi în weekend.



A făcut şi fotbal, şi dansuri. A renunţat pentru că nu mai era deloc distractiv, se ducea la antrenemente din obligaţie, nu din pasiune. S-a apucat de kyokyshin acum trei ani, când era de abia în clasa întâi. Iniţial a venit la antrenamente dar nu i-a plăcut mai deloc. După câteva luni, însă, împreună cu fratele lui mai mare a descoperit pasiunea pentru acest sport. „Fratele meu s-a înscris în mai 2008, iar eu am venit în august 2008. Cu timpul a început să îmi placă foarte mult, iar acum că am şi rezultate din urma muncii mele, nimic nu mă poate determina să nu mai fac kyokyshin“, povesteşte Ionuţ.
Prima competiţie: Locul al doilea
A participat până acum la patru meciuri: local, naţional, internaţional şi Campionatul de la Târgu Mureş. Îşi aminteşte fiecare clipă din primul lui meci, de acum trei. „Nu ştiam prea multe despre cei cu care urma să lupt, dar speram în sinea mea să fie ma mici sau mai puţin puternici. Şi spre surpriza mea aşa a fost. Până la ultimul, care m-a bătut. Am ieşit pe locul al doilea şi am fost extrem de supărat. Dar mi-am revenit şi am început să  intru din nou în joc“.
În  următorul an, la campionatul de la Sibiu, a luat locul întâi la kumite (luptă efectivă) şi locul al III-lea la kata (luptă cu un adversar imaginar). „Meciul meu preferat a fost acesta, de la Sibiu, mai ales că l-am luat chiar de ziua mea, pe 26 aprilie 2010, când împlineam zece ani“.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară Tulcea!


image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite