Tulcea: Învăţământul simultan rămâne o soluţie pentru Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din unitățile de învățământ din Delta Dunării vor continua să studieze în sistemul simultan având în vedere numărul redus de copii din zonă. Inspectoratul Școlar intenționează să renunțe la acest sistem deocamdată în zona continentală a județului.

Conducerea Inspectoratului Școlar a declarat că la nivelul Deltei Dunării nu se va renunța în următorii ani la sistemul de învățământ simultan, având în vedere că legea nu interzice acest sistem. „Cam toate școlile din deltă practică această formă de învățământ, având în vedere situația specială a acestei zone. Soluția ar fi ca acești copii să fie duși la alte unități de învățământ. Am încercat acest lucru la școlile din partea continentală a județului, dar ne-am lovit de refuzul părinților de a-și trimite copiii la școlile din centrul de comună. Mulți dintre aceștia spun că au învățat mai bine în sistemul simultan“, a declarat inspectorul general, Doru Căpriță.

Autoritățile spun că la nivelul Deltei Dunării, sistemul simultan ar putea fi eliminat prin aducerea copiilor la alte școli în regim de internat, soluție care din nou nu este agreată de părinți.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite