Tulcea: Inspector fiscal arestat pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de la Fisc, Veronica Ţugui, de numai 32 de ani, este acuzată că a cerut de la cei doi denunţători suma de 4.000 de lei pentru ca actul de control întocmit să fie favorabil

UPDATE13.10. Magazinul controlat se află pe strada Viitorului (colţ cu strada  Isaccei) în zona restaurantului Dobrogea. Este un magazin de mobilă.

UPDATE 12.00. Veronica Ţugui nu are o avere impresionantă. În declaraţia de avere completată în 2009 (ultima disponibilă pe site-ul instituţiei), aceasta nu declară decât un salariu de 28.103 lei (în medie 2.300 de lei lunar), şi o datorie de 8700 de euro.
Interesant este faptul că în 2008 aceasta declara la capitolul bunuri mobile un Peugeot şi un Renault, la pachet cu o leafă de 22.231 lei (în medie 1800 de lei lunar). Cele două autovehicule nu mai apar, însă, la bunurile pe 2009, dar nici la bunurile înstrăinate în ultimul an.

UPDATE 10.55. Procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, în cooperare cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Tulcea, au desfăşurat, în data de 31 august, o operaţiune de prindere în flagrant a inculpatei, inspector fiscal la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Tulcea, care, împreună cu o colegă de-a sa desfăşurau un control la o societate comercială din municipiul Tulcea.

„Cu această ocazie, inculpata a fost surprinsă luând două plicuri cu câte 1.500 lei, pentru ea şi colega sa, primite cu titlu de mită de la reprezentantul firmei verificate, în scopul de a întocmi, în calitate de inspector fiscal, un act de control favorabil societăţii comerciale respective. Investigaţiile specifice au mai relevat faptul că în cursul lunii iunie 2010, colega inculpatei, învinuita T.D.E., tot inspector fiscal, a primit de la acelaşi agent economic suma de 1.000 lei, pentru sine şi pentru inculpată, în vederea  întocmirii unui act de control favorabil“, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, procuror Laura Subţirelu.

Veronica Ţugui, de la ANAF, a fost arestată ieri pentru luare de mită. Aceasta a pretins de la o societate comercială suma de 4.000 de lei. Au existat doi denunţători, astfel că Veronica are în spate două acuzaţii de corupţie: a solicitat 3.000 de lei de la unul dintre denunţători, respectiv 1.000 de lei de la celălalt denunţător pentru a elabora un act de control favorabil unităţii comerciale. Colega ei, pe nume Daniela Eugenia Toader, nu este reținută la momentul de față.


Cei doi reprezentanţi ai societăţii comerciale SC Vasilache Ralu Tulcea au fost denunţătorii. Aceştia au fost parte în flagrantul organizat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea în urmă cu două zile la sediul firmei.
Inspectorul fiscal a fost adus ieri seară în faţa Tribunalului pentru luare de mită. Tribunalul Tulcea a emis pe numele ei un mandat de arestare pentru 29 de zile. Astăzi Veronica Ţugui a declarat recurs, iar în câteva ore Tribunalul Tulcea urmează să trimită dosarul la Curtea de Apel Constanţa.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite