Tulcea: Începe şcoala de părinţi pentru copiii cu dizabilităţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia S.P.E.C.I.A.L  KIDS a demarat implementarea proiectului „O şcoală deschisă comunităţii“, care are ca parteneri Şcoala 14, Liceul Teoretic „Grigore Moisil“, Inspectoratul Şcola şi care este finanţat de primăria Tulcea.

Proiectul îşi propune schimbarea pozitivă a atitudinii comunităţii locale şi a reprezentanţilor ei cu privire la (re)integrarea socială şi şcolară/profesională a elevilor cu dizabilităţi din Şcoala cu clasele I-VIII Nr.14 Tulcea.
„Atitudinile de respingere din partea membrilor comunităţii, lipsa de informare a populaţiei locale asupra învăţământului special, dar şi situarea Şcolii Nr.14 într-o zonă defavorizată geografic şi socio-economic, dublează dificultăţile de adaptare şi relaţionare socială ale elevilor cu dizabilităţi, împiedicând integrarea socială a acestora“, spune Oana Avram.

Un nou centru pentru copiii cu handicap din Tulcea!
Zeci de copii cu handicap sărbătoresc ziua persoanelor cu dizabilităţi

Ce se va face
250 de tulceni vor fi informaţi în legătură cu nevoia de integrare, incluziune socială şi de educaţie diferenţiată a copiilor cu deficiențe mintale, iar 45 de elevi marginalizaţi de la şcoala 14 vor fi învăţaţi ce înseamnă să fii activ în societate.
De asemenea, un alt obiectiv din proiect este dezvoltarea abilităţilor parentale pentru 10 părinţi ai copiilor cu deficienţe din municipiu. Aceştia vor absolvi programul de dezvoltare a abilităţilor parentale „Şcoala Părinţilor“.

Copiii cu nevoi speciale au gătit în bucătăria utilată de Crucea Roşie

Proiectul se derulează pe o perioadă de opt luni, începând cu data de 25 mai 2011.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite