UPDATE Tulcea: Începe demolarea în Zagen!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele 25 case ilegale vor fi dărâmate în această dimineaţă. Locuitorii din Zagen ameninţă că vor sta în calea buldozerelor şi nu îşi vor părăsi proprietăţile.  Aici va exista o minideltă finanţată de Uniunea Europeană.

UPDATE 11.30: A început demolarea în Zagen. Utilajele primăriei au ajuns deja în teren şi au început demolările.

UPDATE 10.30: 
O parte din cetăţeni ameninţă că rămân în case, dar municipalitatea este decisă să trimită poliţia pentru a elibera locuinţele ilegale. Alţi locatari ai zonei s-au resemnat şi au început deja să îşi strângă bagajele şi să îşi distrugă magaziile.

UPDATE 10.00
Încă nu a ajuns niciun utilaj la faţa locului. Primarul municipiului, Constantin Hogea, a anunţat în această dimineaţă că echipele Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului Tulcea vor ajunge în Zagen pentru a vedea dacă pământul permite intrarea cu utilajele de demolare în zonă. „Dacă este nămol nu se va putea interveni chiar astăzi, dar asta nu înseamnă sub nicio formă că renunţăm la activitate“.
Familiile care locuiesc în Zagen stau în faţa caselor şi aşteaptă ca angajaţii primăriei să vină să le dărâme casele. Ei susţin că nu vor părăsi sub nicio formă locuinţele.
Primăria vrea să realizeze aici  o minideltă care costă 7 milioane de euro, finanţată din fonduri europene. Autorităţile locale susţin că nu se vor lăsa impresionate de rugăminţile oamenilor care de ani de zile locuiesc ilegal în cartierul de la marginea oraşului.
Tulcea: Ilegalii din Zagen: „Treceţi cu buldozerul peste noi“!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite