Tulcea: Începe Nufărul Alb!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi de la ora 19.00 pe scena sălii de spectacole a Casei de Cultură vor urca primii concurenţi la festivalul de muzică uşoară Nufărul Alb, ediţia cu numărul XIX. Seara se va încheia cu un recital al trupei Deep Central, iar mâine, în ultima zi de festival, vor cânta pentru tulceni Alexandra Ungureanu şi Keo, dar şi Alin Ignat, câştigătorul de anul trecut al festivalului.

Pentru participarea în concurs au fost selectaţi 10 participanti din ţară, din judeţele Sălaj, Hunedoara, Brăila, Constanţa, Bucureşti, Bacău, Neamţ dar şi de peste hotare (Chişinău) şi cinci din Tulcea.
Promoţii la bilete!
În acest an ai parte şi de promoţii: în prima seară primii 50 de spectatori primesc locurile în sală gratuit. Primii 100 de spectatori care plătesc bilet au parte de reducere: o zi de festival cu numai 5,5 lei.
Prețul unui bilet este de 10,5 lei pentru fiecare seară în parte sau 15,75 lei pentru ambele seri.
Povestea festivalului
Festivalul născut pe aceste meleaguri dobrogene, în anul 1968 , a parcurs un drum  greu, dar cu siguranţă frumos şi spectaculos în acelaşi timp.
La cererea unui grup de oameni inimoşi din cadrul Consiliului Judeţean al Sindicatelor - Tulcea, adresată Uniunii Generale a Sindicatelor din România, în anul 1968, luna mai (această lună se va păstra ca termen de desfăşurare a acestei activităţi la cele mai multe ediţii ale festivalului ), a avut loc prima ediţie.
Festivalul a devenit în timp o tradiţie, fiind cunoscut mai ales datorită vedetelor pe care le aduce pe scena din Tulcea.  „De-a lungul timpului, în cartea de onoare a festivalului şi-au pus semnătura, fie ca participanţi, fie ca persoane invitate să îndrume desfăşurarea festivalului din partea Uniunii Compozitorilor din România, nume de marcă ale muzicii uşoare româneşti: Angela Ciochină a fost câştigătoarea primului trofeu al Nufărului Alb“, povesteşte directorul Casei de Cultură, Lavinia Brânzoi.
Au urmat alte şi alte nume care au adus faima  festivalului: Denis Ştefănescu, Mirela Bodeanu, Alexandra Canareica, Cătălin Crişan, Marina Florea, Eva Kiss, Dorin Anastasiu, Daniel Iordăchioaie, George Nicolescu, Mirabela Dauer, Angela Similea, Mădălina Manole, trupa Akcent.
„Printre cei care au jurizat i-am aminti pe : George Grigoriu, Al. Vilmaniy, George Natsis, Şerban Georgescu, Dumitru Lupu,Titus Andrei, Viorel Gavrilă, alături de  Mihaiţă Guţu, Monica Micula, Puiu Volanschi“, mai spune Lavinia Brânzoi.
„Prezentarea  lui Octavian Ursulescu precum şi acompaniamentul orchestral al formaţiei condusă de compozitorul Alexandru Vilmaniy  au ridicat şi ele valoarea festivalului. Este de menţionat faptul că interpretarea cu acompaniament orchestral a pieselor din spectacole este o notă care ridică nivelul competiţional“, mai spune Lavinia Brânzoi.
Talente consacrate de festival
„Nufărul alb“, organizat anual de Primăria Tulcea şi Casa de Cultură a Sindicatelor, a devenit de-a lungul timpului o rampă de lansare pentru tinerele talente din judeţ şi nu numai. 
Florentina Ciună face parte din trupa Divertis. Alin Văduva a scos câteva singleuri, Octavian Clonda a cântat la Bandidos, iar Cristina Bondoc a impresionat juriul de la „Românii au talent“. 
Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite