Tulcea: Hideo Yamada, japonezul care s-a îndrăgostit de Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri îşi împarte timpul între afacerile de sute de milioane de euro şi ajutorarea păsărilor din DeltăMicuţ de statură şi mereu zâmbitor, japonezul Hideo Yamada s-a îndrăgostit iremediabil de Delta Dunării şi vrea să o ajute.

Nu e foarte greu pentru el deoarece are în spate o companie cu o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de euro. De zece ani este preşedintele onorific al ONG-ului SOS Delta Dunării şi de-a lungul timpului a adunat deja un portofoliu de acţiuni axate în special pe ecologizare şi ajutorarea unor specii de păsări.Ori de câte ori are timp liber japonezul se repede în deltă, acolo unde ăşi găseşte liniştea şi ceva din amintirile despre Japonia de dinainte de industrializare.
 „Prima oara am venit aici în Delta Dunării acum 11 ani, era deja în Romănia cu afaceri când am descoperit acest loc minunat.Prima data am observat libelulele, şi la noi în Japonia erau multe libelule în zonele mlăştinoase, dar apoi sau desecat, au apărut zone industriale şi libelulele au dispărut. Nu aş vrea ca şi aici să fie la fel, nu vreau să dispară şi libelulele din deltă. În Japonia s-a stricat echilibrul ecologic, eu vreau să fac ceva pentru ca să nu se întâmple acelaşi lucru şi aici“ povesteşte omul de afaceri japonez care nu s-a dat la o parte de la strângerea deşeurilor din Delta Dunării.
Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de azi!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite