Tulcea: Harta zonelor expuse riscului de inundaţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor, Constantin Lefter, a trasat pe scurt harta localităţilor care sunt sensibile la creşterea cotelor Dunării. Vezi aici care sunt cele mai afectate zone în caz de inundaţii!

Pe braţul Chilia, pericolul cel mare este la Plaur, Chilia şi Pătlăgeanca. Pe braţul Sulina, cele mai expuse sunt Ilganii de Sus şi Vulturu. Pe braţul Sfântu Gheorghe, în pericol sunt Ilganii de Jos, Băltenii de Jos, dar şi incintele Nufăru, Bălteni, Carasuhat.
În ceea ce priveşte protecţia împotriva inundaţiilor, programul SGA cuprinde şase investiţii. Este vorba despre apărare împotriva inundaţiilor a localităţii Tudor Vladimirescu (valoare totală – 41,7 milioane de lei), apărare împotriva inundaţiilor a localităţii Pătlăgeanca (valoare de 36,8 milioane de lei), consolidarea digului şi îndiguirea breşei în localitatea Isaccea (8,5 milioane de lei), supraînălţare şi îndiguire dig incinta Crişan (10,4 milioane de lei), consolidare dig al localităţii Mila 23  (7,1 milioane de lei), supraînălţare dig oraş Sulina (14,1 milioane de lei) şi apărare inundaţii Ceatalchioi (86 de milioane de lei).

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite