Tulcea: Hală nouă de legume fructe în Piaţa Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se lucrează în Piaţa Veche
Se lucrează în Piaţa Veche

Săptămâna trecută au fost demolate construcţiile existente, iar la începutul acestei săptămâni s-a început terasarea amplasamentului

De o săptămână au început lucrările de modernizare a Pieţei Vechi din municipiul Tulcea. Tulcenii care făceau cumpărături aici nu vor mai putea achiziţiona legume şi fructe din zona de vest a pieţei (în spatele staţiei de autobuz) timp de cel puţin patru luni de zile, cât durează reconstrucţia platformei de vest.
O nouă hală de legume fructe
În zona în care în urmă cu câţiva ani se vindeau animale vii se va ridica o hală pentru comercianţii de legume – fructe. Hala, amplasată în zona de vest, va avea 28 de metri pe 10,7 metri. Directorul Agropieţe spune că aceasta este una dintre mai vechile doleanţe ale comercianţilor, dar şi a celor care îşi fac cumpărăturile aici.
Florina Ionescu, una dintre clientele fidele ale Pieţei Vechi, se teme că orice reabilitare poate însemna scumpiri în lanţ la produse:
„Aşa zic ei, că nu scumpesc, dar le pun taxe mai mari, ca să acopere cheltuiala şi apoi tot noi plătim. Eu fac piaţa aici de ani de zile, că locuiesc peste drum. Nu zic, e bine, că de mult mă întrebam de ce la alţii se face şi la noi nu, dar mai bine nu s-ar face dacă or să crească preţurile. Şi aşa avem pensiile mici...“.
Investiţia este dorită, aşadar, cu o singură condiţie: să nu afecteze preţul actual al produselor. Rodica Pascale spune că nu au luat în calcul o astfel de soluţie de amortizare a investiţiei, şi se apără aducând în prim plan şi reabilitarea platformei din Piaţa Nouă:
„În noiembrie anul trecut am finalizat lucrările pentru Piaţa Nouă, şi nu am crescut tarifele, astfel că tulceanul cumpărător nu a simţit decât partea benefică a investiţiei. Nici acum nu luăm în calcul o creştere a tarifelor“, spune directorul Agropieţe.
Bani din bugetul propriu
Pentru această investiţie firma care se ocupă de pieţele din Tulcea nu a solicitat bani de la bugetul local, ci va cheltui din bugetul porpriu de venituri şi cheltuieli.
„Sperăm ca la anul să începem să reabilităm şi Piaţa Neptun, dar pentru  asta trebuie ca până atunci să găsim fonduri pent investiţie“, spune Rodica Pascale.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite