Tulcea: Gilda Elena Negruţ vrea să îmbine pictura şi medicina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un medic,pictor din pasiune
Un medic,pictor din pasiune

Elena este elevă în ultimul an la Grigore Moisil, iubeşte pictura de când era mică şi doreşte să ajungă medic. Visul ei este să îmbine cele două pasiuni.

Elena a descoperit pictura la 12 ani, abia când a devenit elevă în clasa a V-a la Liceul de Artă. Până atunci nu-şi cunoscuse talentul învăţând la o altă şcoală, dar aici, sub îndrumarea profesorului Adrian Pal şi-a cultivat această pasiune. A urmat un şir lung de participări la concursuri în urma cărora a obţinut nu mai puţin de 36 de diplome.Jumătate dintre acestea sunt obţinute în timpul gimnaziului. Cele mai importante participări sunt cele în urma cărora a fost trei ani la rând câştigătoarea concursului Internaţional Alexandru Ciucurencu sau când a obţinut al doilea loc la concursul Internaţional N.Tonitza, de la Bârlad.

Membră a asociaţiei pictorilor amatori

Între timp, şi-a descoperit cea de a doua pasiune - biologia - cu ajutorul căreia a ajuns la Liceul Grigore Moisil, hotărâtă să urmeze mai departe Medicina la Constanţa. Planurile de viitor nu au împiedicat-o să obţină noi premii la concursurile de pictură, fiind în prezent membră a Asociaţiei pictorilor amatori Ancora. De asemenea, şi-a continuat activitatea la Cercul de pictură din cadrul Palatului Copiilor, sub îndrumarea prof. Panciu Zoiţa Nicoleta. „Aici am învăţat o multitudine de tehnici noi de pictură şi desen, care m-au ajutat să particip la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale“, spune Elena Negruţ.Astfel, în timpul liceului a câştigat Concursul naţional Vapoare pe Marea Neagră şi Concursul de felicitări, meşteşuguri şi tradiţii de Crăciun din Vâlcea, la care se adaugă şi o serie de concursuri locale (Colinde colorate, Ce înseamnă pentru noi 1 Decembrie?, Tradiţie şi culoare).

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite