Tulcea: George Caracaş are din naştere o legătură cu natura înconjurătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este pasionat de ecologie de peste un deceniu
Este pasionat de ecologie de peste un deceniu

Este născut de ziua pământului (22 aprilie) şi bănuieşte că acesta este motivul pentru care are o pasiune pentru protecţia mediului. A făcut parte din zeci de proiecte naţionale şi internaţionale şi nu crede că se va putea depărta vreodată de ceea ce înseamnă ecologie

A participat la  proiecte UNESCO,  atât naţionale cât şi internaţionale: Blue Danube River Project  (Bucureşti  - Ungaria - 2005), Great Volga River Route (Lituania - 2006), Drumul Mirodeniilor (Tulcea 2007). A făcut training tehnici  reconstrucţie ecologică ( restaurare cărări în munţi, restaurare cursuri de apă, îndepărtare plante invazive, restaurare sit-uri afectate de diferite probleme ecologice) în Seattle, USA. Cursul a fost organizat de EarthCorps şi a durat 6 luni. „Am fost primul român acceptat în acel program“, spuen cu mândrie George. A mai făcut training  tehnici de restaurare de ţărmuri- curs organizat de Universitatea din Washington, Seattle, a coordonat proiectul „Reconstrucţia Ecologică a parcului Victoria" sub egida WWF Austria. A participat la numeroase tabere de educaţie ecologică din ţară ( Sulina, Constanţa, Iaşi, Baia Mare, Bistriţa).

„Am participat la toate zilele de mediu din calendarul UNESCO în ultimii 10 ani, precum şi la proiectele din cadrul Centrului de Informare şi Educare în Managementul Deseurilor şi Protecţia Mediului, coordonat de mentorul meu, doamna profesor Claudia Iosifescu, cea care mi-a ghidat paşii în ultimii 13 ani“, mai spune George.
Ecologia, o pasiune peste un deceniu

A intrat în cercul de ecologie în clasa a patra, când avea numai 10 ani. „Era ceva în aer“, spune George. L-a atras din prima clipă. Nu s-a gndit atunci că până şi masterul pe care îl va face va avea legătură cu asta. Dar iată că aşa a fost. 13 ani de ecologie, 13 ani de voluntariat: „Cred că, pe lângă beneficiile pe etrmen lung, fiecare voluntar are beneficii personale: astfel de activitate dă foarte bine la CV, îţi poţi face foarte mulţi prieteni noi. Eu am fost şi liderul tinerilor voluntari din cadrul filalei Tulcea a Crucii Roşii“, mai spune George.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite