Tulcea: Florentina Oprea, reporterul care vrea să schimbe lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentina, viitorul jurnalist-procuror
Florentina, viitorul jurnalist-procuror

Florentina Oprea face emisiuni cu și despre tineri, arată tulcenilor lumea prin ochii unei adolescente de 17 ani și a reușit, până la această vârstă, să se facă remarcată printre redactorii de succes ai ziarului liceului.

Aventura jurnalistică a început în urmă cu opt luni

Este voluntar în cadrul cercului Radio-Tv al Palatului Copiilor Tulcea. Toată aventura a început în urmă cu aproximativ opt luni, când a fost selectată de coordonatorul acestui cerc, inspectorul Viorica Petre, pentru a participa la Ziua Europeană a numărului de urgenţe 112. Împreună cu echipa „Pur şi simplu ... tineri“ face emisiuni pentru unul dintre posturile locale de televiziune. Cel mai interesant proiect la care a participat a fost o emisiune radio, de care este extrem de mândră: „Vara aceasta, împreună cu colegă şi prietenă, Andreea Bumbac, am avut o emisiune pe postul Radio Argus în fiecare după-amiază de luni, intitulată „Cu capul în nori“, o poveste jurnalistică despre tineri și pasiunile lor“.
Premii la concursurile la care a participat
A obținut prima mențiune la concursul national „Europa, mai aproape de noi“, a luat locul întâi la concursul national „Prietenii Deltei“ , la secţiunea Eco Media, și este extrem de mândră că este redactor al ziarului de succes „Moisil-zone“.
„Anul trecut şcolar am reuşit să obţin menţiune la simpozionul naţional „O Europa Curată“, ironia este că eu, fiind filoloagă, m-am clasat printre puţinele menţiuni care s-au acordat la acest concurs de fizică“, spune Florentina.
Vrea să fie procuror
Peste mai puțin de doi ani va avea de dat examewnul maturității. De aici încolo vrea să apuce calea dreptului, evident, în Capitală.
„De ce Drept? Din dorinţa de schimbare, de corijare a carenţelor societăţii în care trăim. Cum altfel putem schimba ceva, daca nu cunoscând legile? De aceea am ales să fac carieră în domeniul procuraturii“, este decisă Florentina.
O patrioată cu potențial
Nici nu s-a gândit vreodată să plece din țară. „Sunt o patrioată înnăscută. Avem o ţară frumoasă, dar nu prea ştim cum să o valorificăm. Dacă ar fi să plec în excursie, aş pleca în Franța, mai exact mi-ar placea să ajung la Paris, oraşul romanticilor incurabili, să mă plimb pe faimosul bulevard Champs-Élysées. Dar definitiv nu aș pleca niciodată! Garantat!“.
Este o persoană plină de viață, prinsă în activităţi extraşcolare. „Asta nu înseamnă ca neglijez şcoala. Momentan, fac tot posibilul să le îmbin într-un mod cât mai eficient şi distractiv. ( Şi-mi iese ! )“, spune Florentina râzând.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite