Tulcea: Firmele se luptă pentru cornul şi laptele şcolarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două firme din Tulcea au contestat anularea licitaţiei pentru laptele şi cornul elevilor din şcolile judeţului. Licitaţia organizată de Consiliul Judeţean a fost anulată întrucât niciuna dintre firmele participante nu avea aviz sanitar-veterinar permanent. Firma de panificaţie Prodpan s-a adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Firma Deltalact a sesizat instanţa de contencios administrativ.

Firmele care au participat la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean pentru aplicarea programului Laptele şi Cornul în şcolile din judeţul Tulcea se luptă cu autorităţile. La licitaţia organizată deConsiliul Judeţean, în luna august s-au înscris cinci firme, însă la negociere au fost selectate două dintre ele. Este vorba despre societatea Deltalact, pentru furnizarea de produse lactate în şcoli,respectiv Prodpan pentru produsele de panificaţie.
Nebăgare de seamă
  Interesant este faptul că înainte de începerea şcolii, mai exact pe 10 septembrie,Direcţia Sanitar-Veterinară s-a adresat Consiliului Judeţean, solicitând anularea licitaţiei.Firmele cu care s-a negociat contractul pentru anul şcolar 2010-201,declară purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Paula Giurea, nu aveau autorizaţie sanitar-veterinară permanentă, obligaţie de-altfel stipulată în caietul de sarcini.Direcţia Veterinară Tulcea autorizase funcţionarea unităţilor de procesare doar pentru trei luni de zile, cu termene de conformare necesare pentru anumite etape din fluxul tehnologic de procesare.
Duel
Firma Deltalact a atacat astăzi la instanţa de contencios administrativ,anularea licitaţiei de către autorităţile judeţene.
Firma de panificaţie, respectiv Prodpan, s-a adresat direct Comisiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor, spune purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.
Provizorat
Puse în faţa faptului împlinit, autorităţile judeţului Tulcea, au încheiat contracte pe perioade determinate, pe ultima sută de metri, cu alte două firme.
„Până al soluţionarea contestaţiilor,laptele şi cornul va fi asigurat de alte două firme ce deţin autorizaţii sanitare permanente“, declară Paula Giurea.
 Furnizorii contractaţi pe perioadă determinată nu s-au înscris la licitaţia organizată în luna august.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite