Tulcea: „Finanţiştii“ plâng după stimulentele de altădată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii se plâng de salariile mici
Angajaţii se plâng de salariile mici

După modelul focurilor de alarmă şi angajaţii din Finanţele tulcene s-au aprins ieri dimineaţa şi au declanşat un protest datorită salariilor reduse şi a tăierii stimulentelor.Tulcenii nu prea sunt de acord cu doleanţele funcţionarilor, neuitând perioada când aceştia câştigau zeci de milioane lunar. Protestele au luat sfârşit atunci când angajaţii Fiscului au smuls promosiuni de stimulente de la conducerea Ministerului

„Finanţiştii“ tulceni au declanşat protestul spontan după ce au avut grijă de pensionari, respectiv după ce au virat banii de pensii şi salarii către unele instituţii. După aceste operaţiuni, la ora 8,45, aproape două sute de persoane au ieşit din birouri şi au blocat intrarea în sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice de pe strada Babadag. Alţi două sute de funcţionari din judeţ au oprit şi ei lucrul.
„Încă de dimineaţa practic totul mocnea, stătea să explodeze, nu se poate aşa ceva, sunt oameni care au luat la salariu trei sute şi ceva de lei. Eu personal după 28 de ani de muncă , de răspundere, am 900 de lei“ a declarat preşedintele sindicatului SED LEX din cadrul instituţiei.
Angajaţii care au declanşat protestul spun că nu pot trăi cu salariile din ultima perioadă şi că solicită revenirea la salariile din 2009 şi la acordarea stimulentelor, deoarece acestea nu ar fi acordate din fonduri bugetare.
„Uitaţi fluturaşul pe care scrie 327 de lei de primit, după reţineri, ce pot sa fac eu cu aceşti bani, cum să trăiesc?“ se plăngea Maria Staicu, referent.
Conducerea e alături de oameni
Directoarea adjunctă a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Tulcea, Elena Chichi, a declarat că înţelege problemele subordonaţilor.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia tipărită Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite