Tulcea: Fii eco! Lasă-ţi maşina acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine se încheie săptămâna mobilităţii europene. Evenimentele organizate cu această ocazie vor culmina mâine, cu „ziua fără maşină“. Tulcenii sunt rugaţi să participe activ la protecţia naturii măcar în această zi.

Tema Săptămânii Mobilităţii în acest an este „Călătoreşte mai inteligent, trăieşte mai bine“  şi  reprezintă un semnal de alarmă pentru toate autorităţile locale, pentru a revizui politicile de transport şi calitatea vieţii în mediul urban, şi pentru a ajuta oamenii să aleagă modalităţi de călătorie mai inteligente şi mai sănătoase.
Încearcă mersul pe jos

Fiecare tulcean poate participa activ pe termen lung la protecţia mediului. Nici nu este greu. Trebuie doar să alegi să trăieşti mai aproape de reţeaua de transport în comun şi de locul de muncă. Sau poţi să încerci alternative la maşină, cum ar fi mersul pe jos sau pe bicicletă, transportul în comun. Mai poţi, de asemenea, să soliciţi program de lucru flexibil.
Dacă trebuie să conduci…

Când trebuie să conduci, condu cât mai ponderat posibil, pentru a reduce emisiile de gaze, respectă întotdeauna limita de viteză, şi asigură-te că maşina este bine întreţinută. Încurajează-ţi angajatorul să dezvolte un plan de transport la locul de muncă. Alege cea mai apropiată şcoală pentru copii şi participă la iniţiative şcolare cum ar fi mersul pe jos, ciclismul, autobuzele.
Ce pot face autorităţile locale?

Nici administraţia nu stă degeaba când vine vorba despre protecţia mediului. Instituţiile statului ar trebui să facă investiţii în transportul public pentru a-i asigura calitatea, frecvenţa, punctualitatea, siguranţa , curăţenia şi disponibilitatea. Tot ele ar trebui să se asigure că pietonii şi cicliştii se pot deplasa în siguranţă şi direct în oraş (de exemplu , cicliştii ar trebui să folosească străzile cu sens unic în ambele sensuri).
Mâine lasă-ţi maşina acasă!

„În oraş fără maşină“  este un proiect propus să încheie săptămâna mobilităţii europene. Mâine, 22 septembrie, atutorităţile de mediu roagă cetăţenii să aleagă alte mijloace de transport decât autovehiculele. Ar trebui să folosiţi autobuzul, bicicleta, sau chiar propriile picioare. Cert este că în această zi maşina dumneavoastră ar trebui să rămână în garaj (parcare).



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite