Tulcea: Festivalul Tragos la gongul de final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol pe scena teatrului Jean Bart
Spectacol pe scena teatrului Jean Bart

Desfăşurat în acest an sub genericul „Valori ale dramaturgiei  româneşti. Autori tulceni“, ediţia a zecea a festivalului a reunit mai multe trupe din ţară într-un show demonstrativ şi nu unul de concurs

Timp de patru zile pe scena teatrului tulcean Jean Bart a fost mare aglomeraţie. Nu mai puţin de şapte trupe de teatru din toată ţara au interpretat pe scenă piese ale autorilor locali sub genericul „Valori ale dramaturgiei  româneşti. Autori tulceni“.

„Anul acesta a fost consacrat autorilor tulceni şi chiar dacă a fost un spectacol pentru trupele de neprofesionişti, au fost susţinute şi reprezentaţii ale trupelor de profesionişti. Anul viitor vom avea spectacole - concurs, festivalul fiind consacrat în totalitate trupelor de neprofesionişti. Festivalul de anul acesta a fost un festival-simbol dedicat autorilor tulceni într-o ediţie festivă: am împlinit zece ani de tradiţie“, a spus Nelu Serghei, scenarist şi regizor, directorul festivalului.

La festivitatea de închidere care a avut loc aseară pe scena Jean Bart, au fost înmânate  diplome de participare pentru toate trupele care au evoluat în cele patru zile de festival inclusive trofeele Festivalului Tragos. De asemenea, au fost înmânate diplome aniversare în cadrul reuniunii membrilor trupei de teatru Altar, cu prilejul a 20 de ani de la înfiinţare.

Ieri, în ultima zi a festivalului, trupa lugojeană Traian Grozăvescu a prezentat un spectacol de lectură, în cadrul natural al deltei, respectiv piesa „Ultimul Labrador“, de Gabriel Bădică. Anul viitor se anunţă revenirea la formatul iniţial, respectiv participarea în concurs a trupelor de neprofesionişti.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite