Tulcea: Eoliene lângă fosta groapă de gunoi a municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei parcuri eoliene cu un total de 13 centrale vor fi construite la câţiva kilometri de intravilanul municipiului, după ce firmele iniţiatoare au aprimit aprobarea din partea Consiliului Local

Unul dintre parcuri va fi amenajat în zona Bididia pe o suprafaţă de aproape 10 hectare, la 2,5 km de Tulcea şi 2,5 km de Malcoci şi va fi format de trei centrale eoliene, zona caracterizându-se printr-o prezenţă permanentă a vânturilor. Autorităţile menţionează că terenurile nu sunt învecinate cu zona protejată Natura 2000 şi nu sunt semanlate nici situri istorice care să necesite protecţie.

Celelalte două parcuri sunt învecinate cu fosta groapă de deşeuri menajere a municipiului, având drumuri de legătură atât cu DJ 222 către Agighiol, cât şi cu DN22 către Constanţa.

Singura disfuncţionalitate a zonei este reprezentată de gunoiul din groapa veche care este împrăştiat de vânt pe suprafeţele agricole învecinate. Aceste două parcuri vor avea în total 10 turbine eoliene. Suprafaţa celor două parcuri eoliene este de aproape 30 de hectare, terenuri proprietate privată.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite