Tulcea: Energoterm dă căldură de la 1 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmare a solicitărilor asociaţiilor de proprietari, celălalt furnizor de energie termică, Dalkia, a pornit deja sistemul centralizat de încălzire la câteva centrale de cvartal.


Cu mult înainte de termenul preconizat pentru începerea furnizării agentului termic (1 noiembrie), una dintre societăţile care asigură încălzirea la nivel municipal a dat deja drumul la căldură. Este vorba de câteva asociaţii de proprietari de la nivelul centrului oraşului care au solicitat pornirea centralelor de cvartal pentru scările de bloc pe care le administrează. Energoterm aşteaptă încheierea lunii
„Am  primit solicitări de la asociaţii aşa că ne-am conformat. Este vorba de solicitări care vin în special de la asociaţiile constituite la nivelul unui singur bloc, cum ar fi la un turn de pe Portului, un bloc din spatele Muzeului de Etnografie, unul de pe Babadag, dar şi Asociaţia 44, pentru toate blocurile de pe Victoriei. În caz că mai primim solicitări, noi suntem pe poziţie“ spune directorul Dalkia, Dumitru Rubanschi.
Reprezentanţii Dalkia spun că perioada de probe la reţelele de încălzire s-a încheiat, astfel că energia termică poate fi furnizată fără problemele la toate centralele de cvartal.
Dalkia gestionează în municipiu 14 centrale termice de cvartal care deservesc aproape 4300 de apartamente  şi circa 10.000 de locatari.
În cazul marilor datornici, se sistează încălzirea
La celălalt furnizor de energie termică, respectiv societatea Energoterm, până în prezent nu s-a înregistrat nicio cerere de furnizare a căldurii. „Indiferent dacă vom primi sau nu solicitări, vom porni sistemul centralizat pe data de 1 noiembrie. Bineînţeles, cu condiţia să nu fie cald afară“, a declarat directorul Energoterm, Nicuşor Bâscă.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite