Tulcea: Elevii de la Liceul Pedagogic „au uitat“ limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte dintre participanţii de la manifestare poligloţilor
O parte dintre participanţii de la manifestare poligloţilor

Astăzi, elevii Liceului Pedagogic din Tulcea au marcat Ziua Europeană a Limbilor Străine, manifestare devenită tradiţie pentru instituţia de învăţământ.Astăzi toţi elevii au comunicat în limbi de circulaţie internaţională în cadrul manifestării de la sala Amfiteatru a liceului.

De patru ani, la data de 23 octombrie, Liceul Pedagogic din Tulcae marchează Ziua Europeană a Limbilor Străine. Acţiunea a reunit elevi din toate clasele liceului, inclusiv din  cele ale ciclului gimnazial.

„A fost un prilej de creativitate, de întâlnire a mesajelor elevilor exprimate în diferite limbi străine. Pe măsură  ce trece timpul sperăm ca noi toţi să înţelegem valoarea învăţării limbilor străine, adevărate porţi deschise spre cunoaşterea marilor civilizaţii“, a declarat profesorul coordonator Gabriela Sântea.

„De atâtea ori eşti om, câte limbi străine ştii“, este generciul  sub care se desfăşoară în fiecare an,manifestarea de la Liceul Pedagogic din Tulcea. Elevii mari şi mici începând cu cei de la clasa a II-a, coordonaţi de profesorul Valea Chistrugă, până la cei din clasa a-XII-a şi-au exprimat opiniile despre viaţă, despre mediu, despre carieră, credinţă, profesie, viitor în limbile engleză, franceză, italiană, germană şi latină.

„Mulţumim profesorilor noştri coordonatori-Bazbanela Aurelia, Valeriu Dăscălescu, Carmen Danciu, Melania Danilov, bibliotecarei noastre Mioara Moratiu şi informaticianului Mihai Baltă cei care şi în acest an a făcut posibil acest periplu prin limbile de circulaţie internaţională“, a declarat profesorul Gabriela Sântea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite