Tulcea: Elena Popa, un viitor medic cu „capul în stele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena visează la aştri
Elena visează la aştri

Adolescenta este una dintre elevele model de la Liceul Pedagogic Tulcea care visează să urmeze cursurile unei facultăţi de medicină. În timpul liber colecţionează diplome la diverse concursuri de astronomie

Din anul 2007, pasiunea sa pentru astronomie s-a concretizat prin implicarea sa în activităţile cu acest specific desfăşurate la Palatul Copiilor, sub îndrumarea profesorului Niculae Dobrescu. A adunat până acum 40 de diplome la diferite concursuri de astronomie şi astrofizică. Tainele cerului sunt marea sa pasiune şi este decisă să nu renunţe la ea, indiferent de cariera ce o va urma.

„Pasiunea pentru tainele universului este dobândită încă din clasele gimnaziale. Am reuşit să o cultiv abia în liceu, dar nu-i târziu nici acum“, ne spune Elena.
Viitor medic legist

Elena vrea să urmeze cursurile unei facultăţi de medicină, urmând să se specializeze în anatomopatologie. Nu este o fiinţă insensibilă deşi se spune că medicii legişti au caractere dure. Nu este impresionabilă şi susţine că se poate uita detaşat la orice eveniment cu victime mai puţin plăcute la vedere. „Mă pot uita la cadavre desfigurate fără să am emoţii. Dar asta nu înseamnă că sunt de piatră. Dovadă este pasiunea mea pentru astronomie, pentru tainele cerului. Mi-aş dori din tot sufletul să călătoresc în spaţiu şi poate voi reuşi să ajung în Cosmos“, mărturiseşte Elena.
Panoplia cu premii şi visul cel mare

 A participat la concursul naţional de astronomie „Sub cerul astral al Deltei“, desfăşurat pe 31 iulie 2010 unde a obţinut premiul întâi. La Expoziţia Naţională de Artă Plastică şi Fotografie Astronomică „Eu şi Universul” din luna mai 2010 a câştigat podiumul. Este medaliată la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică, etapa naţională , desfăşurată în luna aprilie la Bucureşti. Laureată a fost şi la concursul naţional „ Apa – prietena mea”  din 20 martie. Concursul Naţional de Grafică, Pictură şi Fotografie Astronomică „Visând la aştri”  i-a adus poziţia a treia pe podium la secţiunea fotografie.

Pe lista activităţilor Elenei se adaugă numeroase participări la concursuri naţionale, work-shop-uri şi simpozioane de astronomie şi astrofizică. Face parte din lotul naţional olimpic încă din anul 2008. Visează să-şi creeze propriul laborator de astronomie cu aparatură performantă, de ultimă generaţie. „Este visul meu cel mai mare să am aparatură de ultimă generaţie sau măcar un telescop cu care să pot explora Universul“.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite