Tulcea: Elena Fidatov – campioana care fuge între birou şi grădină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta campioană mondială s-a oprit din alergat de ceva ani, şi s-a oprit mai nou la biroul de director al Direcţiei Judeţene pentru Sport Tucea, acolo unde e normal să se afle un mare sportiv al judeţului şi al ţării.

După foarte mult timp petrecut în sălile de antrenament şi la concursurile oficiale fosta mare atletă nu şi-a găsit, din păcate, liniştea la biroul de director al Direcţiei judeţene pentru Sport.
A alergat din greu pentru ţara noastră şi i-a fost greu să se oprească, mai ales după ce viaţa se confunda cu marile arene ale lumii iar casa era un loc prin care mai trecea între competiţii. Era bucuroasă cănd tricolorul flutura pe podium, se ambiţiona să alerge mai repede cănd nu reuşea să se desprindă de pluton, a alergat alături de mai toate numele celebre ale atletismului de fond şi are o grămadă de diplome, medalii şi multe cupe.Toate îi sunt dragi pentru că reprezintă viaţa, cariera şi rezultatul muncii pentru care a sacrificat multe.

Mă mai păcăleau cu o ciocolată...


Din acest motiv poate acum îi vine greu să se confrunte cu mediocritatea sau mocirla în care s-a scufundat sportul ei drag.
„Să abandonez sportul si să trec pe banca antrenorilor în conditiile precare de acum nu îmi surâdea deloc. La Tulcea, de unde sunt, unde am serviciul si unde ar trebui să profesez antrenoratul, conditiile sunt jalnice. Vă dau un exemplu: s-a înfiintat clubul Danubius, nici n-a apucat să trăiască secţia de atletism, deoarece s-a si închis. Ce să antrenez? Ce să le ofer copiilor? Nu mai sunt conditiile de altădată! Pe mine mă mai păcăleau cu câte o ciocolată. Acum? Nu mai poţi să atragi copii către sport fără să oferi condiţii normale”, povesteşte Elena Fidatov-Moruzov, ultimul nume fiind cel de care s-a legat sufleteşte dar şi profesional, cel al antrenorului şi partenerului de viaţă Eugen.


Relaxare la grădină


După atâta fugă fosta atletă se relaxează în grădină, în timp ce soţul merge la pescuit.
„Avem o grădină şi imi place să am grijă de flori, e pe lângă lac, la marginea oraşului şi îmi place să ud, să am grijă de plante, e liniştitor după antrenamente, stau cu orele seara”, povesteşte Elena Fidatov.


Întrebări


Ce aţi vrea să transmiteţi copiilor?
Aş vrea să le insuflu dorinţa de performanţă, dincolo de condiţii şi recompense, acestea vin odată cu performanţa, bani, glorie, dar mai înainte este nevoie de muncă şi pasiune pentru sport.


Pe vremuri aveam mulţi campioni, multe rezultate, vor mai reveni acele rezultate?
Atunci era altceva, era sete de rezultate, fugeam ca o alternativă dar şi pentru bucuria de a fi pe prima treaptă, auzeam imnul şi era mai mult decăt orice, era înălţător.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite