Tulcea: Echipamente medicale pentru secția de neonatologie de la Rotary

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul proiectului „Rotary are grijă de copii“, secțiile de neonatologie și pediatrie ale Spitalului Județean de Urgență au primit  astăzi 5 echipamente pentru monitorizarea tulburărilor de respirație a sugarilor.

Fiecare echipament constă dintr-o saltea pe care este plasat sugarul şi care - în momentul în care acesta nu respiră mai mult de 20 secunde – declanşează o alarmă sonoră.

„În condiţiile lipsei de personal şi a dotării adesea precare cu aparatură medicală, echipamentele de monitorizare anti-apnee se vor dovedi foarte utile pentru supravegherea tulburărilor de respiraţie ale nou-născuţilor şi sugarilor cu risc. Menţionăm că aceste echipamente nu necesită întreţinere specială sau consumabile, ele funcţionează pe bază de baterii uzuale iar utilizarea lor este deosebit de simplă“, precizează președintele Rotary Tulcea, Sterică Fudulea.

image

Acțiunea se desfășoară la nivel național, nu mai puțin de 420 de astfel de echipamente urmând a fi distribuite secțiilor de neonatologie sau pediatrie din spitalele locale.  La Tulcea, aparatele au fost livrate de către doi reprezentanți din conducerea Rotary Tulcea, Marian Avram și Ionel Popa.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite