Tulcea: Drama familiei chitaristului Emil Laghia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii fostului chitarist al grupului Compact, Emil Laghia, sunt sideraţi de ideea ca ucigaşa fiului lor să a fost la un pas de libertate, fie şi pentru scurt timp. Cererea Elenei Ignat de suspendare a pedepsei de 12 ani de închisoare a fost respinsă marţi la Tribunalul Tulcea.

Florian şi Maria Laghia ne-au povestit despre frustrarea pe care o simt încă de la moartea fiului lor, după condamnarea celei ce i-a luat viaţa, dar şi despre soarta tristă a lui Emil, pe care nu l-au uitat nici o clipă.

„E bine că au respins cererea, este normal şi corect. Copilul meu stă şi putrezeşte în pământ şi ordinara după cinci ani vrea să iasă din puşcărie, nu e normal aşa ceva. Noi nu ne putem reveni nici acum iar ea umblă că maică-sa e bolnavă. Eu o văd pe stradă pe maică-sa –spune Maria Laghia. Când a fost procesul a venit cu mărgele colorate, cu părul vopsit, ce puşcărie e asta. Mie nu mi-au dat voie să vorbesc, doar pe ea, să impresioneze instanţa. Aici la Tulcea fostul judecător Moruzov, care a judecat în primă instanţă, i-a dat nouă ani, impresionat de pledoaria avocatului Munteanu. Ne-am îmbolnăvit, plângem de cinci ani de zile, din cauza unei fiinţe care a băgat cuţitul în copilul meu. Emil nu a fost un băiat rău dar ea l-a stricat, cred că şi vrăji i-a făcut, că venea la ea de oriunde, ca legat venea săracul, nu ştiu ce i-a făcut“ adaugă şi tatăl. Florian Laghia (67 ani).

Părinţii îndureraţi cred că toate solicitările fostei concubine a fiului lor sunt tertipuri ca să iasă de după gratii. „Sunt supărat, foarte supărat, cum să ştiu că ucigaşa fiului meu e iar liberă pe stradă când copilul meu zace în pâmănt... Justiţia asta nu vrea să înţeleagă, să nu-i dea drumul nici după opt ani la termen redus, oricum 12 ani e puţin, dacă îi face şi pe ăia. I-am dat o scrisoare şi preşedintelui Băsescu când a fost la Tulcea, tot degeaba, să nu-l mai văd. Cum e posibil ca o criminală să ia doar nouă ani în primă instanţă şi apoi i-au mai dat trei la Constanţa“.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite