Tulcea: Două turiste germane salvate de la moarte de Poliţia de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră tulceni,Sectorul Sulina, au intervenit pentru a recupera două tinere, de cetăţenie germană, care s-au rătăcit în zona localităţii Sfântu Gheorghe - Câşla Vădanei, o zonă de mlaştină.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sulina au fost solicitaţi aseară de către Poliţia Oraşului Sulina, să intervină în căutarea şi recuperarea a două tinere turiste din Germania, care s-au rătăcit în zona plajei Sulina-Sfântu Gheorghe.
Poliţiştii de frontieră au acţionat operativ, deplasându-se în zona cu o ambarcaţiune rapidă, un autoturism de teren şi un motociclu ATV.
Puteau să-şi piardă viaţa în mlaştină
         Tinerele turiste din germania au fost găsite în zona numită Câşla Vădanei, pe un teren mlăştinos şi au fost aduse în siguranţă  la Sulina.
Cele două tinere în vârstă de 25, respectiv 27 de ani, au declarat că, în dimineaţa zilei au plecat pe jos din localitatea Sf. Gheorghe, cu intenţia de a ajunge în localitatea Sulina. Deoarece nu s-au informat asupra distanţei pe care o aveau de parcurs şi a specificului zonei, în momentul în care au ajuns în zona numită Câşla Vădanei, la o distanţă de aproximativ 20 kilometri de localitatea Sfântu Gheorghe, au constatat că s-au rătăcit şi au solicitat ajutorul autorităţilor locale.
„Le-am găsit cu operativitate. Au ajuns într-o zonă mlăştinoasă, extrem de periculoasă. Erau speriate şi în stare de şoc. Puteau să-şi piardă viaţa, mai ales că terenul este alunecos, iar zona nu este circulată“, spune Mihai Amelian, şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Sulina.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite