Tulcea: Un subofiţer de la I.S.U. a omorât două femei cu maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei au murit ieri dimineaţă într-un accident de maşină petrecut la intrarea în localitatea Măcin. Evenimentul rutier s-a petrecut în jurul orei 6.30.   Dragoş Apopii, plutonier la staţia Babadag a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, se afla la volanul unui Ford şi a intrat într-un Matiz în care se aflau cinci femei. Băiatul avea alcoolemie de 1mg/mie în aerul expirat

UPDATE: Reprezentanţii ISU Delta au declarat că la nivelul instituţiei s-a constituit o comisie care analizează cazul şi în funcţie de hotărârea definitivă a Procuraturii va lua măsurile ce se impun conform legii. „Regretăm nespus de mult fapta colegului nostru, mai ales pentru că ce s-a întâmplat aduce o umbră neagră asupra instituţiei noastre şi a eforturilor a sute de angajaţi care se luptă zi de zi pentru a salva vieţile oamenilor şi bunurile materiale ale acestora. Dorim să precizăm că la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta nu este tolerat un astfel de comportament. De altfel, se realizează periodic şi inopinat controale la care angajaţii Secţiei de Pompieri Măcin au fost găsiţi în regulă. Inclusiv angajatul în cauză nu a avut nicio abatere până în prezent la locul de muncă. Suntem uimiţi de ceea ce s-a întâmplat şi regretăm fapta colegului nostru“, a declarat Daniela Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea.

Reprezentanţii ISU au mai precizat că Dragoş Apopii nu venea, nici nu pleca de la muncă în momentul producerii accidentului, fiind în timpul liber. La controlul psihologic efectuat de o comisie de la Bucureşti, Dragoş a fost declarat apt. Acesta este angajat al ISU din octombrie 2007.


Update:
Daniela Condrea (IPJ Tulcea) spune că Dragoş Apopii a intrat cu viteză excesivă într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a lovit din plin, frontal, autoturismul Matiz care circula regulamentar.

Update: Cele două femei care au decedat pe loc se numesc Petrica Stuparu de 40 ani şi Iordache Emilia, de 44 ani. Primarul din Măcin, Ichim Andone, a declarat că subofiţerul era recunoscut pentru faptul că ar fi un petrecăreţ în oraş. Poliţia continuă cercetările la faţa locului. Maşinile au fost ridicate, iar trupurile celor două femei decedate au fost transportate la morga Spitalului Măcin, spune primarul.

Update: Şeful Poliţiei Rutiere, Gheorghe Camburu a declarat că Apopii, în vârstă de 35 de ani, va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă şi conducerea autoturismului în stare de ebrietate. Cauza va fi preluată de Parchetul Militar.

Update: Cele cinci victime sunt  din Greci şi lucrează la o firmă de confecţii din Măcin. La ora producerii accidentului se îndreptau către locul de muncă.

„În urma coliziunii celor două autovehicule a rezultat decesul a două dintre femeile aflate în Matiz, iar celelalte au fost transportate la Spitalul Tulcea. Cu plutonierul nu se poate discuta  încă. Este ameţit şi nici măcar nu realizează ce a făcut“, spune comisarul-şef  Gheorghe Camburu.
Trei femei salvate

Doctorul Ion Popescu, managerul Spitalului Tulcea, susţine că cele trei victime aduse la Tulcea sunt pe secţiaTerapie Intensivă. Două dintre ele sunt operate, iar una se află la Reanimare.
„Au rupturi de ficat, de splină, politraumatisme. Am vorbit la Chirurgie acum şapte minute şi era totul în regulă“, a spus managerul Spitalului Tulcea, Ion Popescu.

Azi-dimineaţă, în jurul orei 6.30, pe DN22, la ieşirea din oraşul Măcin, un autoturism Matiz în care se aflau cinci femei a fost lovit de un Ford, condus de Dragoş Apopii, plutonier în cadrul Detaşamentului ISU Măcin.
„Două dintre femei au decedat pe loc, iar alte trei au fost transportate la Spital. Plutonierul Dragoş Apopei, rănit în accident, avea o alcoolemie de unu mg de alcool în aerul expirat. La probele biologice cred că va avea 2 la mie“, a declarat comisarul Gheorghe Camburu, şef Poliţia Rutieră.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite