Tulcea: Doruleţul, la două decenii de existenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doruleţul la Peştişorul de Aur
Doruleţul la Peştişorul de Aur

În această lună, ansamblul folcloric pentru copii Doruleţul împlineşte două decenii de la apariţie. Înfiinţat în 1990 de către coregraful Ştefan Coman, Doruleţul este printre primele ansambluri de copii apărut în România

În  anul 1990, coregraful Ştefan Coman, înfiinţa, la nivel municipal, primul ansamblu de folclor format din copii .
În vreme ce  mulţi români plecau din ţară, în aflarea unei noi identităţi, maestrul coregraf Ştefan Coman, cu o intuiţie sigură a  ceea ce se va petrece în zona folclorului odată cu poluarea  acestuia , a pornit  un proiect în care puţini credeau. Învăţându-i  pe copii  dansul  şi cântul popular, le-a arătat ce mare însemnătate au pentru o naţiune  preţuirea averilor strămoşeşti: datina , tradiţia, obiceiul.
La „Doruleţul”   s-au format  mulţi dintre actualii componenţi ai Ansamblului Profesionist „Baladele Deltei” , unii fiind solicitaţi de  formaţii profesioniste  din ţară, dar şi din alte locuri ale lumii unde trăiesc români. Doruleţul  a cucerit multe inimi,  specialiştii  genului,  îmbrăţişând ideea organizării la Tulcea în 1993 , a primului Festival Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur“.  Ştefan Coman şi Doruleţul său ce numără acum peste  o sută  de dansatori, vor sărbători împreună  săptămâna viitoarela Sala Polivalentă, două decenii de activitate neîntreruptă.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite