Tulcea: Doi ani cu suspendare pentru dare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A jignit un polițist de la rutieră cu 1.000 de lei. Titi Șaban, prins la volan destul de beat, a încercat să mituiască un agent incoruptibil din localitate. Tribunalul Tulcea l-a condamnat la 2 ani cu suspendare pentru dare de mită

Arma crimei, cei 1.000 de lei, au fost confiscați, iar Titi va avea de achitat și 1.500 de lei cheltuieli judiciare.
Tânărul din Babadag a făcut gestul corupt în luna mai a acestui an. În seara zilei de 19 mai 2010 inculpatul a fost prins la volanul autoturismului proprietate personală conducând sub influenţa băuturilor alcoolice pe drumurile publice din oraşul Babadag. S-a stabilit că inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 1,25 gr.%0. Procesul - verbal de constatare a infracţiunii a fost înregistrat la Poliţia oraşului Babadag, constituindu-se dosar penal, repartizat spre repartizare unui agent de poliţie din cadrul acestei instituţii. Încă din ziua precedentă inculpatul i-a sugerat lucrătorului de poliţie să rezolve problema într-un mod nelegal. Prin aceeaşi metodă a încercat Şaban să îşi rezolve problema şi în zilele următoare, până când, lucrătorul de poliţie l-a denunţat procurorilor. Astfel, Titi Şaban a fost surprins în flagrant în timp ce oferea lucrătorului de poliţie, la sediul Poliţiei oraşului Babadag, suma de 1.000 lei pentru a nu înregistra dosarul penal în care era cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală.
La ultimul termen de judecată, avocatul lui Șaban a invocat faptul că tânărul are o pregătire limitată și că a înțeles din discuțiile cu unul dintre agenții de la Rutieră că dacă ar da acești 1.000 de lei lucrurile s-ar putea aranja. A dat banii, dar nu celui care i-a solicitat, ci lui Cojocaru, polițistul băbăian care l-a denunțat pentru dare de mită.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite